Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

6x waarom het nooit te vroeg is om je kerstdecoraties op te hangen

waarom-het-nooit-te-vroeg-is-om-je-kerstdecoraties-op-te-hangen.jpg

Als er iets is dat we dit jaar wel kunnen gebruiken, dan is het een beetje extra gezelligheid in huis. En wat is er nu gezelliger dan een huis vol kerstdecoraties?! Tuurlijk, het is nog een beetje vroeg, maar er zijn genoeg redenen om nu al kerstdecoraties op te hangen.

Wij hebben de zes beste redenen voor je op een rij gezet:

Kerstdecoraties maken je gelukkiger

Dat kerst ‘the most wonderful time’ van het jaar is, is absoluut niet gelogen. Mensen associëren kerstdecoraties vaak met nostalgische gevoelens en leuke herinneringen uit hun jeugd. Zelfs als er ook een beetje verdriet bij dit gevoel zit, omdat iemand bijvoorbeeld een geliefde is verloren, kan het versieren van je huis ervoor zorgen dat er weer positieve herinneringen aan die persoon naar boven komen. Kortom: kerst brengt positieve gevoelens in je naar boven!

Je buren vinden het leuk

Uit een onderzoek is gebleken dat mensen huizen met kerstdecoraties er vriendelijker en socialer uit vinden zien dan huizen zonder kerstdecoraties. Versierde huizen werden vaker als ‘open’ en ‘toegankelijk’ gezien en daarbij bleek het niet uit te maken of de bewoners ook daadwerkelijk vriendelijk waren. Daarnaast is het ook zo dat als de buurt gezellig versierd is en je zelf ook mee doet, je een echt ‘gemeenschapsgevoel’ krijgt.

Lees ook: 6x zó voorkom je dat je kerstboom vroegtijdig z’n naalden verliest

Het wordt weer koud (en donker)

Aangezien je toch al je winterkleding van zolder hebt gehaald, kun je net zo goed de warme dekentjes, geurkaarsen en kerstverlichting erbij pakken. Gezellige lichtjes en een warme chocolademelk zijn wat ons betreft de perfecte remedie tegen de winterblues.

Je kunt je creatieve kant laten zien

Gek op knutselen? Dan is dit het perfecte moment om te beginnen met het maken van je eigen kerstdecoraties. Pin er lekker op los en probeer je favoriete kerstknutsels na te maken. Hang de goed gelukte knutselwerkjes op en laat ze trots aan iedereen zien.

Je kunt er extra lang van genieten

Hoewel het hartstikke leuk is om je huis vol kerstdecoraties te hangen, kan het ook een flinke klus zijn. Zeker als je weet dat je ze na een paar weken alweer moet opbergen. Begin er daarom dit jaar lekker vroeg mee, zodat je er extra lang van kunt genieten!

Je kunt alvast naar je favoriete kerstmuziek luisteren

Ongeacht wat anderen er van vinden, het is nooit te vroeg om naar kerstmuziek te luisteren! En wat is er nu heerlijker dan een middagje luisteren naar je favoriete kerstnummers terwijl je je kerstdecoratie ophangt? Niks toch!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Real Simple
Beeld | Getty

Ook interessant