Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dankzij déze geniale uitvinding heb je nooit meer remsporen in je toilet

remsporen-toilet-margriet.jpg

Er zijn maar weinig dingen zo onsmakelijk als het wegboenen van remsporen. Al helemaal als die remsporen niet van jezelf zijn. Gelukkig hebben Amerikaanse wetenschappers hier iets heel handigs op gevonden.

Ze hebben namelijk een spray ontwikkeld die remsporen tegengaat en die tegelijkertijd ook nog eens miljoenen liters water bespaart. Een echte win-winsituatie dus.

Niet meer plakken

Want je staat er misschien niet zo bij stil, maar je toilet is een echte waterverspiller. Het is zelfs de tweede grootste waterverspiller in huis, na de douche en/of het bad. Gelukkig hoef je dankzij de ‘Less’- spray minder vaak door te spoelen. De spray werkt namelijk als volgt: door in de toiletpot te sprayen, worden er allemaal ‘nanohaartjes’ bevestigd, die een miljard keer kleiner zijn dan ons eigen haar. Dit, in combinatie met siliconen-olie, maakt de binnenkant van je toilet hartstikke glad. Hierdoor blijft je ontlasting niet plakken, waardoor je dus ook geen remsporen meer hebt.

Lees ook: deze onverwachte dingen kun je doen met een toiletrol

Minder bacteriën

Na uitgebreide testen, kwamen de onderzoekers er ook nog eens achter dat er dankzij hun uitvinding tot negentig procent minder water nodig is om een toilet door te spoelen. In een standaard toilet zou elke millimeter van de spray tot maar liefst duizend liter water besparen. Daarnaast zou je met slechts één laagje van het product er ook nog eens voor zorgen dat er minder schadelijke bacteriën in de pot achterblijven.

Helaas is de spray voorlopig nog niet te koop. Er moeten namelijk nog testen worden gedaan om te kijken wat de milieu-impact van de spray is in het water op de langere termijn. Wordt vervolgd, dus… 

Hoe geinig is deze wc-borstel, in de vorm van een cactus?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | The Guardian
Beeld | iStock

Ook interessant