Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dít mag je nooit doen wanneer je je wenkbrauwen epileert

wenkbrauw.jpg

Je wenkbrauwen epileren is een precies klusje. Het kan al snel misgaan: één haartje te veel en je hebt ineens een rare kale plek in je wenkbrauw. Help! Om dat te voorkomen, kun je dít beter niet doen.

De spiegel die je gebruikt, is heel belangrijk bij wenkbrauwen epileren. Pak jij er ook altijd een vergrotende spiegel bij, zodat je de haartjes beter kunt zien? Je weet wel, zo’n spiegel waarbij je je vaak helemaal kapot schrikt en denkt: zie ik er écht zo uit?! Dan hebben we goed nieuws: je hebt helemaal geen vergrotende spiegel nodig.

Te veel detail

Sania Vucetaj, wenkbrauwexpert en eigenaresse van Sania’s Brow Bar in New York, legt uit dat het een slecht idee is om een vergrotende spiegel te gebruiken tijdens het epileren. Omdat je alles van zó dichtbij ziet, raak je verstrikt in de details. Dan trek je er al snel meer haartjes uit dan de bedoeling is. En zelfs dat ene kleine haartje kan de vorm van je wenkbrauw volgens haar compleet veranderen.

Gebruik een normale spiegel

Ook te dicht bij je spiegel staan en te veel licht gebruiken is gevaarlijk. Het best kun je gewoon aan de gang voor een gewone spiegel met normaal gemiddeld badkamerlicht. Stap tussen het epileren door telkens even naar achteren om je wenkbrauwen in het geheel van je gezicht te bekijken. Zo kun je nooit te ver gaan en loop je niet het risico te eindigen met een vreemde vorm of een raar kaal gat ergens in je wenkbrauw.

Bron | purewow.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant