Coppelia Beeld Coppelia
Beeld Coppelia

PREMIUM

Nieuwe familiefilm Coppelia nu in de bioscoop: ‘Heerlijke film waarin animatie en dans gecombineerd is’

Coppelia is een heerlijke familiefilm waarin animatie en dans gecombineerd is en waarin grote sterren uit de balletwereld te zien zijn: Michaela DePrince, Daniel Camargo, maar ook onze eigen sterren Igone De Jongh en Jan Kooijman.

Coppelia is een modern sprookje naar een bewerking van het gelijknamige klassieke ballet over een kwaadaardige cosmetisch arts die mensen verleidt met het idee van perfecte schoonheid en daardoor de prille liefde van twee jonge mensen in gevaar brengt.

Zwaantje en Frans

De prille liefde tussen Zwaantje en Frans wordt bedreigd door de beeldschone Coppelia. Zij is de schepping van Dr. Coppelius, een cosmetisch arts die de dorpsbewoners verleidt met het idee van perfecte schoonheid. Ook Frans wordt door haar betoverd. De eigenzinnige Zwaantje gaat op zoek naar de waarheid over de charismatische dokter en komt erachter dat dokter Coppelius in zijn ‘schoonheidssalon’ karaktereigenschappen steelt van de dorpelingen en het met liefde gevulde hart van Frans is het laatste wat hij nodig heeft om Coppelia tot leven te wekken. Zwaantje moet alles op alles zetten om Frans van een verschrikkelijk einde te behoeden.

Muziek van het BBC Concert Orchestra

Coppelia is een internationale productie, tot stand gekomen in samenwerking met Het Nationale Ballet. De regie is gedaan door Jeff Tudor, initiatiefnemer van het project in co-regie met het Belgische duo Steven De Beul en Ben Tesseur van Beast Animation. De originele muziek in de film is van filmcomponist Maurizio Malagnini en wordt uitgevoerd door het BBC Concert Orchestra. De muziek in de film kreeg vorig jaar twee IFMC Awards (International Film Music Critics Award). Ook won de film de publieksprijs op het Cambridge Film Festival en het San Francisco Dance Film Festival.

Coppelia is vanaf 6 juli 2022 te zien in de bioscoop!

Coppelia Beeld Coppelia
Beeld Coppelia

Beeld | Coppelia

Alexandra HolscherCoppelia
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden