Lifestyle

Nieuwe beha nodig? Zo weet je zeker dat je de juiste maat hebt

beha-goed-past.jpg

Het vinden van de juiste beha kan nog best een uitdaging zijn. Want hoe weet je nu zeker of de cupmaat goed is? En hoe kom je erachter of de wijdte van je borstomvang wel overeenkomt? Beha-expert Julia Mercer deelt haar ultieme tips als het gaat om het kopen van een beha.

Hier vier handige trucjes:

1. Niet meer dan vijf centimeter van je rug af

Hoewel het misschien verleidelijk is om een beha te kopen die onderaan qua wijdte iets losser zit, moet je dit volgens Julia niet doen. “De onderste band is cruciaal als het gaat om het vinden van de juiste beha-maat. Het is zeg maar de basis van de hele pasvorm. Als je aan de band trekt zou deze niet meer dan vier a vijf centimeter van je rug mogen komen. Zit er toch meer ruimte tussen? Dan zit de beha te los en krijgen je borsten te weinig ondersteuning.”

2. Zorg ervoor dat de beugels plat zijn

Voor vrouwen die liever geen beha’s met beugels dragen, zijn er tegenwoordig genoeg andere opties. Maar mocht je toch liever voor beugels gaan, dan is het belangrijk dat ze goed aansluiten. Beugels horen plat op je lichaam te zitten en dus niet op je boezem. Steken de beugels juist naar voren uit? Dan betekent dit volgens Julia dat je een andere maat nodig hebt.

Lees ook: een beetje bizar maar wel handig: zó was je dus je bh

3. Geen uitpuilende borsten

Puilen je borsten uit de cup van je beha? Dan heb je volgens Julia een grotere óf kleinere maat nodig. “De cups horen je borsten altijd volledig te bedekken, er hoort niks uit te puilen. Als je borsten onder je armen uitpuilen of aan de voorkant, dan betekent dit dat je een grotere maat nodig hebt. Als de cups kreukelig zijn of een gapende ruimte overlaten, dan moet je juist een cupmaat naar beneden.

4. De ‘twee-vinger regel’

Om ervoor te zorgen dat de cups op de juiste plek blijven zitten, is het belangrijk om de bandjes goed af te stellen. Til de bandjes van je schouders en kijk of er twee vingers passen tussen je schouders en het bandje. Als dit het geval is, dan weet je dat beha goed zit.

Bron | Dailymail
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant