Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Niet zo handig met computers? Dit moet je sowieso weten!

windows10.png

– in samenwerking met Media Markt – 

Het echte werk laten we natuurlijk aan de experts over, maar sommige computerproblemen kun je ook zelf eenvoudig voorkomen of oplossen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een back up, het versnellen je computer en het upgraden naar een nieuw besturingssysteem.

Maak altijd een back up

Die mooie rondreis door Noorwegen, de stedentrip met je zus naar Brugge of de kampeervakantie met je kleinkinderen… Het zal je maar gebeuren dat je computer crasht en je alle vakantiefoto’s kwijt bent. Daarom is het te alle tijden aan te raden om een back up te maken van al je documenten op je computer. Het is namelijk niet de vraag of de harde schijf kapot gaat, maar wanneer. Besef dat wanneer dit gebeurt je  meteen al je gegevens – en dus ook je foto’s – kwijt bent. Schaf daarom altijd een externe harde schijf aan waarop je al je foto’s en documenten zet.  Dan schiet je niet in de stress als het jou gebeurt dat je computer of laptop crasht. Een andere manier om je foto’s en documenten veilig te bewaren is door ze online op te slaan. Het voordeel van online opslag is dat je geen kans hebt dat apparatuur beschadigd raakt door brand of waterschade waardoor je mogelijk alsnog alle documenten kwijt zou kunnen zijn. Daarnaast is het met online opslag mogelijk om automatisch back-ups te maken, hierdoor staan je bestanden altijd meteen op een veilige plaats.

Wordt je computer traag? Dit werkt!

Een van de grootste ergernissen van computer- en laptopgebruikers is dat die in de loop van de jaren trager wordt. Door een paar kleine handelingen kun je er echter al snel voor zorgen dat de computer weer wat sneller draait. Denk in eerste instantie aan het installeren van een goede virusscanner. Door malware, spyware en virus kan je laptop of computer trager worden. Ook wordt de snelheid verhoogd als je opnieuw het besturingssysteem installeert of upgrade naar een nieuwere versie. Hierover lees je verderop in dit artikel meer. De snelste en makkelijkste manier om je computer weer sneller te laten werken is het aanschaffen van meer werkgeheugen. Maar als je dit overweegt is het wel belangrijk dat je laptop of computer nog voldoende ruimte heeft om het extra werkgeheugen erbij te plaatsen.

Upgraden naar Windows 10

Heb je een laptop, tablet of computer met een Windows besturingssysteem? Sinds 29 juli is Windows 10, het nieuwe besturingssysteem van Windows, beschikbaar voor het grote publiek. Iedereen met een pc met Windows 7 of 8 kunnen vanaf deze dag tot 29 juli 2016 gratis upgraden naar dit nieuwe besturingssysteem. Daarna gaat het geld kosten. Uiteraard is de keuze aan jezelf om de update uit te voeren. Als je tevreden bent met Windows 7 of 8 kun je die gewoon blijven gebruiken, maar Windows 10 is wel de toekomstbestendige en meeste veilige versie van Windows. Ook worden daar nieuwe updates voor gemaakt. Windows 10 ziet er daarnaast ook bijna hetzelfde uit. Het vertrouwde Start menu van Windows 7 is gebleven in combinatie met de apps en touch-vriendelijke manier van werken van Windows 8.

Heb je hulp nodig bij het upgraden naar Windows 10 ga dan naar een van de vestigingen van Media Markt. Hier kun je tot het eind van het jaar gratis je laptop laten upgraden door specialisten. Zij geven eveneens een uitgebreide demonstratie over het nieuwe besturingssysteem. Let op: je moet wel  al een laptop of pc hebben met Windows 7 of 8 anders is de installatie niet mogelijk.

Ook interessant