Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Waarom je beter niet op een katoenen kussensloop kunt slapen

waarom-je-beter-niet-op-een-katoenen-kussensloop-kunt-slapen.jpg

Heb je nog regelmatig last van puistjes? En word je standaard wakker met een vogelnestje op je hoofd? Dit zou zomaar aan je katoenen kussensloop kunnen liggen. Katoen is namelijk niet de beste vriend voor je huid én coupe.

Daarom hier vijf redenen om in een zijden exemplaar te investeren.

1. Geen klitten meer

Je kunt een zijden kussensloop eigenlijk zien als een soort anti-klitmiddel. De gladde stof zorgt er namelijk voor dat je haar niet beschadigt. Katoen daarentegen creëert juist wrijving, waardoor je haar sneller in de klit raakt. Hierdoor krijg je weer sneller last van gespleten haarpunten en haarbreuken.

2. Geen vouwen meer

Met een katoenen kussensloop word je nog weleens wakker met vouwen in je gezicht, maar met een zijden exemplaar is dit verleden tijd. Doordat de stof zacht en glad is, glijdt je huid langs de stof waardoor je de volgende dag wakker wordt met een zacht huidje.

Lees ook: met deze tips weet je zeker dat je een goed hoofdkussen koopt

3. Goed voor de vochtbalans

Katoen absorbeert vocht, terwijl zijde het juist vasthoudt. Als je dus op een zijden of satijnen kussensloop ligt, worden de oliën uit je haar en huid vastgehouden, waardoor beide lekker gevoed worden. Je zult dan ook merken dat de vochtbalans van je huid én haar er op vooruit gaat.

4. Goed voor de gevoelige huid

Heb jij last van een gevoelige huid? Dan kan een zijden kussensloop wonderen doen. Zijde heeft van nature hypoallergene eigenschappen en biedt daardoor weerstand tegen bijvoorbeeld schimmels en huisstofmijt.

5. Lekker verkoelend

Heb jij het vaak warm ’s nachts? Dan is een zijden kussensloop perfect voor jou. Zijde heeft de eigenschap je lichaamstemperatuur te reguleren, wat natuurlijk erg fijn is op warme dagen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Grazia
Beeld | iStock

v

Ook interessant