Margriet logo
Nicole en Martijn uit Married At First Sight Beeld RTL nederland
Beeld RTL nederland

PREMIUMMarried At First Sight

Nicole trekt letterlijk aan de handrem bij Martijn en het vreselijke abc’tje van Loes

Elke dinsdag- en woensdagavond zit Margriets Merel voor de buis voor een nieuwe aflevering van Married At First Sight. Ze neemt je mee in de leukste en opvallendste momenten van de laatste afleveringen. Van spanning in Italië tot een vragenvuur bij de eerste ontmoeting: dit zijn de hoogtepunten van aflevering zes en zeven.

Riemen vast: de spanningen tussen Nicole en Martijn lopen deze week wel érg hoog op. Nicole trekt, toepasselijk na de ruzie over wie de auto zou moeten besturen, letterlijk aan de handrem bij haar man.

De andere Martijn zonder camera's

Ik schrik van het gedrag van Martijn. Het stel doet na de ruzie vorige week nog een poging de wederzijdse irritaties uit te praten bij het zwembad, maar vooral Nicole blijft ontevreden achter. Op stap naar een nabijgelegen stadje dan maar, misschien kan dat de gemoederen tijdens een lunch een beetje bedaren? Helaas. We zien hoe Martijn hardnekkig probeert elke vorm van oogcontact te vermijden, terwijl hij blijft herhalen een gevoelsmens te zijn. Daar is Nicole het hartgrondig mee oneens, ze blijft hameren op voorbeelden van haar gedrag waarmee ze hem terecht zou wijzen (waarvan hij haar beschuldigde). Slenterend door het stadje besluiten ze om naar een strandje te gaan. Onderweg gaat het mis. Wat er zonder camera’s precies gebeurt, blijft onduidelijk. Maar als kijker is duidelijk: deze Martijn zet een heel ander gezicht op als de camera draait.

Schreeuwend in de auto

Nicole vertelt dat Martijn in de auto verkondigde ‘dat toch wel duidelijk was dat ze geen match zijn, maar dat ze toch wel nog een paar dagen gezellig kan doen?’ Vervolgens zou hij tegen haar geschreeuwd hebben, waarna de rij-instructeur aan de handrem trok op een veilige plek. We zien haar huilend langs de weg lopen en ik vraag me af wáár de experts in vredesnaam zijn. Die gingen toch mee op huwelijksreis?

Martijn spreekt zijn inmiddels bekende groet ‘ciao ciao’ uit, als Nicole hem een fijne reis naar huis toebijt. Hoewel de bruidegom zijn koffers pakt om naar huis te gaan, vertrekt hij niet. Gelukkig verschijnt expert Patrick al snel op het resort om in gesprek te gaan met het ruziënde echtpaar. Martijn vertrekt niet: hij verschijnt aan het ontbijt alsof er niets aan de hand is. Nicole zoekt een afgelegen plekje om een boek te lezen, en hij komt naast haar zitten en hengelt naar aandacht. Kromme tenen. Na de gesprekken met Patrick komt een voorstel op tafel: samen uit eten, zonder camera’s. Zou het lukken om dit huwelijk te redden? Als ik Nicole was zou ik bedanken voor een lijmpoging, maar we zullen volgende week zien hoe dit afloopt.

Remco, Paula én moeder Nella

Tijd voor een nieuw koppel: Remco en Paula worden voorgesteld. En na twee afleveringen waarin we hen zien, blijft vooral één persoon hangen: de moeder van Paula. Moeder Nella doet niet onder voor de moeder van Astrid uit vorig seizoen. Ook deze vrouw zou gerust een eigen realityserie kunnen vullen. Samen met vader John, die een fantastische hangsnor heeft, begeleidt ze Paula op weg naar het altaar. In sneltreinvaart worden ze voorgesteld aan de kijker, kiest Paula een trouwjurk en Remco een boeket uit, en zien we hoe ze zich klaarmaken voor de huwelijksdag. In de auto zegt Paula nog tegen haar dochter ‘dat ze hoopt dat haar moeder niet zo gek gaat doen.’ Dan is het maar goed dat ze niet bij de eerste ontmoeting tussen Nella en Remco is. Nella onderwerpt hem aan een vragenvuur dat niet zou misstaan in een televisiequiz: houdt hij van patat of pasta? Van hardlopen of wandelen? Vroeg opstaan of uitslapen? Hij geeft het ene foute antwoord na het andere. Ontmoedigd laat ze hem achter, maar gelukkig is zijn zus Sylvia heel enthousiast over de match tussen de twee. Na een kennismaking met Paula zegt ze dat het wel goedkomt met dit koppel.

Huwelijksreizen François en Wilfred en Richelle en Maarten kabbelen voort

De huwelijksreis van François en Wilfred kabbelt voort op Sint-Maarten. Waar we ons afvroegen waar de experts bij Nicole en Martijn toch bleven toen het uit de hand liep, is de kabbelende wisselwerking tussen deze twee aanleiding voor Eveline om eens poolshoogte te nemen. Want de heren lijken op elkaar, maar is dat echt een recept voor een goed huwelijk? François spreekt uit dat dit misschien weleens een valkuil kan zijn. Eveline informeert of de mannen al intiem zijn geweest, maar hier blijven ze vaag over. Hoewel ik ergens bang ben dat François misschien terugtrekkende bewegingen gaat maken in dit huwelijk, gaat het heel soepel tussen de mannen. François leeft op een roze wolk zegt hij, en dat zien we ook bij Wilfred. Hoe zal het straks in Nederland uitpakken?

Richelle en Maarten worden samen wakker op de eerste dag van hun huwelijksreis. De twee zijn nog steeds heel blij met elkaar. Zij geeft hem rust, zegt Maarten. Het voelt vertrouwd. Tot mijn grote hilariteit vertellen ze elkaar dat ze niet per se altijd al hadden willen trouwen. Waarom doe je dan mee aan Married At First Sight?! Afijn, de tortelduifjes gaan samen snorkelen en hebben het gezellig samen. Ook hier kabbelt het voort, maar ik vraag me af of dat genoeg is voor de liefde.

Loes en Wichian en de f van frikandel

Voor Loes en Wichian barst het huwelijksfeest los. Niet nadat ik me door het abc’tje van Loes voor het altaar geworsteld heb. ‘De f van frikandel’: ik moest echt een beetje huilen van ellende. Maar de ringen gaan om en al gauw informeert het bruidspaar bij vrienden en familie naar hun mening over deze match. Wichian zegt tegen zijn vrienden dat Loes ‘een pittige tante’ is. Ze haat dansen, biecht ze op tegen haar man als ze de dansvloer opgaan. Wichian brult over de muziek heen dat hij wel naar de McDonald’s zou willen, omdat hij honger heeft (eh, wat?). Ondertussen erger ik me mateloos aan de saxofonist, die hardnekkig Tino Martin en Ed Sheeran probeert te overstemmen (niet nodig!). Na het feest vertrekken ze naar een hotel, waar ze in bed ploffen. De volgende ochtend vertrekken ze naar Tenerife. Ik ben hartstikke benieuwd hoe het gaat verlopen tussen deze twee, want ik zie nog niet echt veel aantrekkingskracht bij dit koppel.

Merel SchutRTL nederland

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden