Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Waarom je niet zomaar de eerste en beste nagellakremover moet kopen

waarom-je-niet-zomaar-de-eerste-en-beste-nagellakremover-moet-kopen.jpg

Waar we maar al te graag investeren in een mooi nagellakje, zijn we vaak iets minder kieskeurig als het gaat om nagellakremover. Want waarom zou je hier veel geld aan uitgeven als de goedkoopste variant ook doet wat ‘ie belooft, namelijk je nagellak verwijderen?

Dermatologe Ingrid van Riet legt aan de Belgische site Het Laatste Nieuws uit waarom het wel dégelijk loont om te investeren in een goede nagellakremover.

De grote boosdoener

Mensen denken vaak dat hun nagels droog worden van al het lakken, maar volgens van Riet is het juist de nagellakremover die je nagels uitdroogt. Veel nagellakremovers bevatten namelijk aceton, een ingrediënt waar je nagels niet bepaald blij van worden: “Eigenlijk is aceton is een oplosmiddel voor hars en vet. Daardoor is het zeer efficiënt om nagellak te verwijderen. Helaas verwijdert het ook de oppervlakkige bescherming van de nagel en nagelranden. Daardoor worden de nagels droger, brozer en kunnen ze bij veelvuldig gebruik zelfs scheuren, barsten of afbreken,” aldus van Riet.

Lees ook: dít zijn de grootste nagellaktrends van deze zomer

Welke nagellakremover dan wel?

Helaas kun je je nagels niet redden door ze af en toe met een hydraterende crème in te smeren. “De nagel is een zeer harde, dode structuur,” zo legt van Riet uit. “Die kan je moeilijk terug hydrateren.” Als je je nagels weer mooi wilt krijgen, kun je het beste stoppen met het gebruik van nagellakremover op acetonbasis. Er zijn tegenwoordig namelijk genoeg nagellakremovers die geen aceton bevatten en die ook niet heel duur zijn. Kies er eentje uit die niet alleen je nagellak verwijdert, maar daarnaast ook nog voedende en hydraterende stoffen bevat.

Bron | HLN
Beeld | iStock

Ook interessant