Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Waarom je met deze hitte beter geen nachtcrème op kunt smeren

nachtcreme.jpg

Ben je ook zo klam en zweterig tijdens de zwoele zomeravonden en -nachten van de afgelopen weken? De hitte doet niet alleen iets met onze nachtrust, ook onze huid heeft het soms te verduren. 

Op je neus, kin, borstkas en/of rug heb je misschien al zogenoemde zweetpuistjes ontdekt. Dit zijn rode bultjes die ontstaan doordat je zweet ’s nachts niet stel genoeg kan worden afgevoerd. Dit voorkom je door geen nachtcrème op te smeren, zegt de Belgische dermatoloog Thomas Maselis in Nieuwsblad.

Dagcrème voor het slapengaan

Volgens de expert doe je er goed aan om met broeiende temperaturen je gezicht goed te reinigen voordat je naar bed gaat – of je nou een vette huid hebt of niet. Zo verwijder je restjes make-up en zonnebrandcrème. Hoe minder vet je op je huid smeert, hoe kleiner de kans op zweetpuistjes is. Smeer in de zomer voor het slapengaan dus liever dagcrème in de plaats van nachtcrème, aangezien deze minder vettig is.

Niet uitknijpen

Wat ook helpt volgens de dermatoloog: houd je kamer lekker fris door ’s nachts de ramen open te laten. Knijp de zweetpuistjes ook niet uit, omdat je daarmee (net zoals bij het uitknijpen van ‘normale’ puistjes) ontstekingen in de hand werkt. Hoe moet je de puistjes dan wel aanpakken? Thomas Maselis: “Ontsmet de zone, prik met een steriel naaldje een klein gaatje in het puistje en laat het vocht afvloeien. Ontsmet daarna de huid opnieuw en het puistje is op een veilige manier verdwenen.” Kom maar op met dat gave babyhuidje!

Ook interessant om te lezen

Bron | Nieuwsblad
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant