Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Mooi op de foto staan? Dan kun je déze kleuren beter niet dragen

mooi-op-de-foto.jpg

Vind jij jezelf altijd nét niet leuk op de foto staan? Dan is het slim om je outfit eens onder de loep te nemen. Bepaalde kleuren kunnen er namelijk voor zorgen dat je minder goed op de foto staat.

Lee Eiseman, directeur van het Pantone Color Institute, deelt zijn do’s en don’ts op dit gebied.

Vaal en bleek

De kleuren die je te allen tijde moet vermijden op de foto? Bleke pastelkleuren en witte tinten, aldus Lee. “Er zijn maar weinig mensen die deze kleuren kunnen hebben. Dit soort tinten zorgen er vaak voor dat je er een beetje vaal en bleek uitziet op de foto, en dat wil je natuurlijk niet.”

Mooie blush

Mocht je tóch per se je favoriete poederroze trui willen aantrekken, dan kun je proberen om het geheel nog een beetje recht te trekken door extra aandacht aan je make-up te besteden. Een beetje blush op je wangen kan wonderen doen voor je bleke gelaat.

Déze kleuren wel

Mocht je op je best op de foto willen staan, dan kun je volgens Eiseman het beste kleuren als dieprood, turkoois en andere blauwgroene tinten dragen. Deze kleuren flatteren bijna iedereen. Mocht je het niet zo op kleuren hebben, dan kun je beter voor grijs gaan in plaats van zwart.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | HLN
Foto | iStock

Ook interessant