Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Mooi grijs worden? Dat doe je zo!

andrelon_grijs.png

In samenwerking met Andrélon

Grijs haar staat allang niet meer voor oud en versleten. Sterker nog: veel jonge vrouwen kiezen er bewust voor om hun kapsel in zilvertinten te verven, omdat dat staat voor stijl en klasse. De 5 ultieme tips om prachtig grijs te worden én te blijven.

1. Ga voor een goede coupe  

Grijze lokken hoeven heus niet per se kortgeknipt te worden. Er zijn genoeg vrouwen met lang, grijs haar die bewijzen dat het ook anders kan. De essentie is dat je kiest voor een kapsel dat matcht met jouw gezicht. Ieder gezicht heeft een andere vorm en daar horen ook weer kapsels bij die er het beste bij passen. Je kapper kan je daarover adviseren, maar er zijn ook allerlei leuke apps waarmee je kunt zien of een bepaald kapsel je staat: Hairstyle Makeover bijvoorbeeld of Magic Mirror.

2. Geef de juiste verzorging  

Grijs haar heeft de neiging om wat droger en doffer te worden. Het is daarom extra belangrijk dat je er goed voor zorgt. De producten van Andrélon Zilver Care zijn hier ideaal voor, want ze zijn speciaal ontwikkeld voor onder andere grijs haar. De lekkere zilvershampoo, heerlijk ruikende conditioner en het voedende masker verzorgen je lokken intensief en activeren de natuurlijke glans in je haar. Zo ziet je grijze kapsel er weer gezond glanzend uit!

Wist je dat wit of grijs haar weinig of geen pigment bevat?

3. Tegen een gelige gloed

Wist je dat tien procent van alle vrouwen grijs haar heeft? Meestal staat dat prachtig, maar soms krijgt het een beetje een gelige gloed. De oorzaak is simpel: wit of grijs haar bevat weinig of geen pigment. Daardoor krijgt dit haar snel een gelige gloed door bijvoorbeeld, zonlicht, gechloreerd water, rook, voeding en medicijnen. Tip: was je haar met Andrélon Zilver Care. Deze zilvershampoo licht je haar op, waardoor de gele gloed optisch minder lijkt. Zo houd of krijg je een mooie en frisse haarkleur.

 4. Pas je make-up aan

Een grote make-over is niet nodig, maar grijs haar vraagt wel om een net iets andere make-up dan je al die jaren daarvoor gewend was. Een goede start is een foundation die een tintje donkerder is dan normaal, omdat je met grijs haar snel een beetje flets oogt. Dat compenseer je door kleur toe te voegen. Vermijd donkere en felle kleuren, maar kies voor een zachtroze blush, perzikachtige tinten oogschaduw en bruine mascara. Een rode of roze lipstick maakt je look af.

5. Kies voor warme kleuren

Als je je haar grijs laat worden, dan kan het gebeuren dat andere kleuren je ineens beter of juist minder goed staan dan eerst. Dat komt omdat grijs een koele kleur is. Koele kleuren mixen en matchen anders dan warme kleuren, zoals bijvoorbeeld roestbruin of goudblond. De beste kleuren bij grijs haar zijn warme tinten, denk aan paars, donkerrood, roze, oranje, fuchsia, bessentinten, kobaltblauw en smaragdgroen.

Ook interessant