Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dit mondkapje verandert van kleur terwijl je ‘m draagt

verkleurende-hitgevoelige-mondkapjes-mondkapje.png

Je kunt er eigenlijk niet meer omheen: een mondkapje dragen. Dan maar een beetje leuk en stijlvol, toch? Er is nu een bijzonder mondkapje op de markt gebracht.

Eentje die van kleur verandert terwijl je ‘m draagt. Margriet nam de proef op de som.

Mondkapjesplicht

Met de mondkapjesplicht is de verkoop van mondkapjes alleen nog maar meer gestegen. Wil je voor zo duurzaam mogelijk gaan, dan kun je het best voor een herbruikbaar mondkapje kiezen dat je kunt wassen. Wil je ook nog eens een bijzonder exemplaar, dan is een van kleur veranderend mondkapje misschien iets voor jou.

Verkleurend mondkapje

Het mondkapje van het merk SEA’SONS verandert namelijk van kleur terwijl je ‘m draagt. De mondkapjes zijn behandeld met op hitte reagerende moleculen. “Ze zijn precies afgesteld op de temperatuur die mensen in- en uitademen. Dit zorgt ervoor dat het mondkapje ongeveer elke vijf seconden van kleur kan veranderen”, laat het bedrijf aan ons weten. En zó ziet dat er dan uit:

Review

Margriet mocht, zoals je in bovenstaande video ziet, de mondkapjes in drie kleurvariaties testen: Tropical (roze > blauw), Sunset (oranje > geel) en Arctic (donkerblauw > lichtblauw). Wat is ons oordeel? Margriets Faye vertelt:

Polyester in plaats van katoen

“De mondkapjes van SEA’SONS voelen anders aan dan ik gewend ben. Dat is ook logisch, want de mondkapjes die ik tot nu toe kocht zijn allemaal van katoen. Die van SEA’SONS zijn aan de buitenkant van polyester en aan de binnenkant van popeline. Uit onderzoek blijkt dat een combinatie van katoen én polyester (vermaakt tot chiffon) het best is voor een mondkapje. Als ik het SEA’SONS-mondkapje opzet, heb ik het idee dat het een stuk minder luchtdoorlatend is dan mijn katoenen maskers. Maar eigenlijk is dat goed: hoe minder lucht je mondkapje doorlaat, hoe minder virusdeeltjes de kans krijgen je luchtwegen binnen te dringen.”

Pasvorm

“De verkleurende mondkapjes zijn er alleen in one size. Helaas vallen ze voor mij te groot uit. Het liefst ga ik voor een mondkapje dat in één keer goed zit. Dat is bij mij bijvoorbeeld wel het geval met dit exemplaar. Maar met wat kleine aanpassingen kan ik ook de mondkapjes van SEA’SONS vast wel op maat máken.”

Lees ook:
Zo zorg je ervoor dat een loszittend mondkapje wél goed aansluit

Kleureffect

“Het kleureffect stelt niet teleur: al zodra de mondkapjes m’n kin en neus aanraken, veranderen die plekjes van kleur. Voor de video heb ik wat dieper in- en uitgeademd dan ik bij een doorsnee supermarktbezoek doe, maar uiteindelijk bereik je echt wel hetzelfde effect. Het minste effect zag ik bij de Arctic-variant.”

Wassen

“Een mondkapje moet je regelmatig wassen. Door de speciale coating die er over de SEA’SONS-mondkapjes zit, vermindert het verkleurende effect wel na een aantal wasbeurten. ‘Door veel research te hebben gedaan kunnen we dit proces gelukkig heel lang uitstellen. Gemiddeld kan het mondkapje wel honderd keer uitgewassen worden, zonder dat er vermindering van de kleurverandering optreedt’, meldt het bedrijf. Ook raden ze aan om het mondkapje met de hand te wassen. Dat vind ik persoonlijk een nadeel: ik doe mijn mondkapjes het liefst in de wasmachine.”

Mondkapjes SEA'SONS

Prijs

“Met een prijs van 14,95 euro per stuk zijn de verkleurende mondkapjes van SEA’SONS een stuk duurder dan andere exemplaren. Maar de ontwikkeling ervan kost nu eenmaal ook wat meer dan de doorsnee varianten, legt het bedrijf uit. De mondkapjes zijn getest door de Société Générale de Surveillance (SGS), zodat ze ook echt van goede kwaliteit zijn. Het is dus aan jou om te beslissen of je het mondkapje dat geld waard vindt.”

Lees ook:
Maak je kerstoutfit af met déze feestelijke mondkapjes

Glimlach achter mondkapje toveren

Een mondkapje moet natuurlijk vooral z’n werk doen. Toch hopen de bedenkers van het verkleurende SEA’SONS-mondkapje dat hun exemplaar meer teweegbrengt: “Wij focussen op het positieve in elke situatie.” Volgens hen bezorgt het van kleur veranderende mondkapje een glimlach op het gezicht van je medemens, in bijvoorbeeld de supermarkt. “Zelfs als je de glimlach achter het mondkapje niet kunt zien, de twinkeling in de ogen zegt genoeg!”

Wil jij de verkleurende mondkapjes proberen en/of cadeau doen? Je kunt ze hier bestellen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Voice Uitdaging

Nu we allemaal meer thuis zitten, beginnen de dagen soms een beetje saai te worden. Daar hebben we iets leuks op bedacht: de Margriet Mini Challenge. Krijg dagelijks een inspirerende uitdaging voor thuis die je dag nét een beetje leuker maakt. Hoe? Simpel! Praat met Margriet via je Google Home óf de gratis Google Assistent op je telefoon of tablet. Klik hier om direct jouw eerste uitdaging te krijgen. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant