Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Onwennig in het ov? Zó zit je mondkapje een stuk gemakkelijker

onwennig-in-het-ov-zo-zit-je-mondkapje-een-stuk-gemakkelijker.jpg

Met ingang van 1 juni is iedere reiziger in het openbaar vervoer verplicht om een mondkapje te dragen, om zo de kans op besmetting en verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te maken. Heb je er echter last van? Met deze tips zit je masker een stuk gemakkelijker.

Onwennig zal het sowieso zijn in het begin, maar zoals we inmiddels gemerkt hebben went álles mettertijd.

Paperclips

Het klinkt misschien wat gek, maar toch werkt het als een tierelier: als je merkt dat je mondkapje voor irritaties achter je oren zorgt, kun je dit met een paperclip gemakkelijk verhelpen. Hoe? Simpel. Maak de elastieken van het masker met de twee paperclips aan elkaar vast aan de achterkant van je hoofd. Zo schuurt het elastiek ervan minder langs je oren. Hieronder kun je bekijken hoe je dat precies doet:

Zakdoekjes onder je mondkapje

Heb je last van irritaties aan je gezichtshuid, een jeukend gezicht of erg veel roodheid door het dragen van het verplichte mondkapje? Dan doe je er goed aan om met papieren zakdoekjes in de weer te gaan. Door een stukje van het zakdoekje vochtig te maken, kun je het op de geïrriteerde delen van je gezicht ‘plakken’, zoals je neusbrug en kin. Hierdoor schuurt de stof minder langs je huid, wat bovengenoemde klachten kan verminderen.

Lees ook: Zó maak je binnen twee minuten zelf een mondkapje (zonder naaimachine)

Frisse lucht

Als je een lange treinreis voor de boeg hebt, kan het mondkapje op den duur wat benauwend voelen. Merk je dat je ietwat claustrofobisch wordt of frisse lucht inademen mist? Dan kun je dit gevoel simuleren door een fris snoepje met intense mintsmaak of kauwgom in je mond te stoppen. Wanneer je daarna inademt, zul je merken dat het nét lijkt alsof je frisse lucht naar binnen zuigt. Het blijft roeien met de riemen die je hebt, maar het kan de treinreis wellicht iets draaglijker maken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant