Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Waarom je beter geen mondkapje aan je autospiegel kunt hangen

mondkapje-autospiegel.jpg

Hang jij je mondkapje weleens aan de achteruitkijkspiegel in je auto? Dat kun je beter niet doen. Zo’n bungelend mondkapje aan de autospiegel kan namelijk gevaarlijk zijn.

En het kan je zelfs een boete opleveren.

Mondkapje aan autospiegel

Een mondkapje is momenteel hét accessoire om aan je autospiegel te hangen. Maar verstandig is het niet. Een mondkapje aan je achteruitkijkspiegel kan namelijk gevaarlijk zijn in het verkeer. Je loopt namelijk het risico dat je een motor, fiets, brommer of voetganger over het hoofd ziet, doordat je mondkapje een deel van je zicht blokkeert. Hiervoor waarschuwt motorplatform MotorNL.

Boete

Als een onnodig voorwerp in de auto je zicht belemmert, kun je een boete krijgen. In Nederland bedraagt die boete maar liefst 140 euro, meldt Boetes.nl. In België kun je rekenen op een bedrag tussen de 110 en 120 euro. Volgens MotorNL is het in Luxemburg al verboden om specifiek een mondkapje aan je spiegel te hangen, en wordt daar nu een boete van 49 euro voor uitgedeeld.

Lees ook:
Dit mondkapje verandert van kleur terwijl je ‘m draagt

Mondkapje veilig opbergen

Maar waar moet je je (herbruikbare) mondkapje dán tussentijds laten? Je kunt ‘m voor en na gebruik het best in een plastic zakje opbergen. Er bestaan ook speciale opberghoesjes, zoals deze. En opbergdoosjes, zoals deze. Waar je ‘m ook bewaart, zorg in elk geval ook dat je je mondkapje op tijd en goed wast.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | ANP, boetes.nl
Beeld | Getty

Ook interessant