MT52 M52 Lezen kijken luisteren Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

MT52 M52 Lezen kijken luisteren Beeld

Net verschenen

Verdriet om dat nooit begraven kindje

Roman Toen Jaap Robben werd gevraagd om een gedicht te schrijven voor een monument voor overleden kinderen die geen begrafenis hadden gehad, sprak hij bij de onthulling veel aanwezige vrouwen die dit hadden meegemaakt, maar er nog nooit met iemand over hadden gesproken. Dit verborgen verdriet inspireerde Robben tot het prachtig geschreven, aangrijpende Schemerleven, waarin de 81-jarige Frieda haar verzwegen pijn niet langer kan wegstoppen.
€ 23,99 (De Geus).

Waar komt ons kerstkransje vandaan?

Non-fictie Pepernoten en marsepein? Sinterklaas. Kerst- en schuimkransjes? Kerstmis. Suikerspin en kaneelstok? De kermis. Culinair historicus Nelly de Zwaan verzamelde voor Het Nederlandse snoepboek alle feiten en bijzonderheden over onze vaderlandse snoepcultuur in de 19de en 20ste eeuw, compleet met de stroopsoldaatjes en duimdrop van vroeger én het onvermijdelijke pepermuntje voor de kerkdienst. Ook met recepten voor wie zelf aan de slag wil.
€ 14,95 (Het Zwarte Schaap).

Een lekker spannende kerst

Thriller Niet één, niet twee, maar de bundel Winternacht bevat maar liefst drie heerlijk spannende kerstverhalen van respectievelijk Linda Jansma, Saskia M.N. Oudshoorn en Marja West. Heerlijk voor wie even genoeg heeft van alle decemberverplichtingen en liever rustig wegkruipt met een smakelijke kerstthriller dan urenlang de kerstkalkoen te moeten bedruipen of een kersttrui te breien.
€ 10 (De Crime Compagnie).

Mt52 M52 horizontale lijn roze Beeld
MT52 M52 Lezen kijken luisteren Beeld

3x fijn (kerst)cadeau

 1. Voor de Formule 1-liefhebber
  Wat komt er allemaal kijken bij de Formule 1 en wat krijgt een coureur als Max Verstappen allemaal te verduren? Dit mooi geïllustreerde naslagwerk vertelt alles.
  Zo werkt de Formule 1 door Olav Mol en Erik Houben € 22,80 (Volt).
 2. Voor de (speciaal)bierliefhebber
  Dit interessante boek van een echte biersommelier staat zó bomvol feiten, tips en wetenswaardigheden, dat de wereld van (speciaal)bier geen geheimen meer heeft voor de lezer.
  Wat je als bierliefhebber moet weten door Fiona de Lange € 14,99 (Xander).
 3. Voor de Rolling Stones-fan
  Hij was de legendarische drummer van The Rolling Stones, maar Charlie Watts had behalve muziek meer grote liefdes in zijn leven, zoals samen met zijn vrouw Arabische paarden en greyhounds fokken.
  Charlie’s Good Tonight (biografie) door Paul Sexton € 22,99 (HarperCollins).
Mt52 M52 horizontale lijn roze Beeld
MT52 M52 Lezen kijken luisteren Beeld

Album

Maalouf heeft lief

Wat de Frans-Libanese trompettist Ibrahim Maalouf maakt, klinkt vrijwel altijd stijlvol, verfijnd en opwindend. Terwijl hij op zijn laatste album lekker leunde op zijn swingende Cubaanse gastmuzikanten klinkt Capacity to love weer heel anders. Het thema is inclusiviteit en de angst voor het verlies daarvan. Maalouf laat zich dit keer inspireren door gastmuzikanten uit de hiphop, funk en pop. Wie doen er zoal mee? JP Cooper, De La Soul, Gregory Porter en zelfs actrice Sharon Stone (!) is te horen.
Capacity to love, nu in de winkel.

Film

Loslaten in Noorwegen

De 33-jarige Hélène (Vicky Krieps) is al jaren gelukkig getrouwd met Mathieu (Gaspard Ulliel), met wie ze in Bordeaux woont. Als bij haar een zeldzame longziekte wordt geconstateerd, geeft Hélène de hoop op en keert ze steeds meer in zichzelf. Mathieu gelooft echter dat een longtransplantatie het tij kan keren. Op zoek naar antwoorden stuit Hélène op een Noorse blogger. Hij is zelf ernstig ziek, maar beschrijft zijn situatie vol humor. In een opwelling reist ze naar Noorwegen om hem te ontmoeten en met haar lot in het reine te komen.
Plus que jamais, nu in de bioscoop.

Mt52 M52 horizontale lijn roze Beeld
MT52 M52 Lezen kijken luisteren Beeld

3x Nieuwe kerstfilms op Netflix

 1. Leuke papa
  De succesvolle popster Angelina (Aimee Garcia) kampt met een burn-out. Om inspiratie te vinden voor een nieuwe kersthit duikt ze onder in een klein dorpje waar ze de wens van een jonge fan in vervulling wil laten gaan. Die fan blijkt een wel heel leuke en muzikale vader (Freddie Prinze jr.) te hebben.
  Christmas with you, nu op Netflix.
 2. Getekende Scrooge
  De overbekende kerstklassieker van Charles Dickens is door Netflix opnieuw verfilmd en in een gloednieuw, getekend jasje gestoken. Scrooge: A christmas carol is dit keer een muzikale, meezing-animatiefilm geworden. Scrooge (Luke Evans) heeft nog maar één kerstavond over om zijn verleden onder ogen te zien en een betere toekomst op te bouwen.
  Scrooge: A Christmas carol, nu op Netflix.
 3. Gevallen kerstster
  Voormalig kindsterretje Linsday Lohan stond lang vooral bekend als feestbeest. In deze kerstfilm heeft ze haar eerste hoofdrol sinds jaren. Ze speelt Sierra Belmont, een verwende erfgename van een hotelketen. Vlak voor Kerstmis krijgt zij een skiongeluk. Ze lijdt aan geheugenverlies en wordt verzorgd door een knappe herbergeigenaar en zijn dochter.
  Falling for Christmas, nu op Netflix.
Heleen Spanjaard en Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden