MT50 M50 Lezen kijken en luisteren Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

MT50 M50 Lezen kijken en luisteren Beeld

Net verschenen

De hobbelige weg naar herstel

Persoonlijk | Cabaretier Sara Kroos verwerkte naast haar vrolijk makende verhalen ook haar heftige persoonlijke geschiedenis in haar programma’s, waaronder seksueel misbruik in haar jeugd en de daaruit voortvloeiende depressies. Ze trok volle zalen, had dus succes, maar ze ging toch onderuit en hard ook. Sara liet zich in een psychiatrische kliniek opnemen en deelt haar hobbelige weg naar herstel in het aangrijpende Rood is ja.
€ 22,99 (Ambo|Anthos).

Een troostrijk sintcadeau

Non-fictie | Een mooi Sinterklaascadeau voor iemand die wel wat bemoedigende woorden en een steuntje in de rug kan gebruiken, is De zon, de zee & de sterren van de Roemeense kunstenares Iulia Bochis. In dit bijzondere boek vormt de combinatie van prachtige illustraties en inspirerende citaten van filosofen, romanschrijvers en dichters een rijke voedingsbodem voor bezinning, troost en persoonlijke groei.
€ 18,99 (Fontaine).

Margriet als beste vriendin

Non-fictie | Journalist en auteur Marjan van Marle dook diep in de geschiedenis van de twee belangrijkste vrouwenbladen van Nederland: Margriet en Libelle. Het resultaat is een prachtig en rijk geïllustreerd boek over hoe beide tijdschriften zich ontwikkelden van heel traditioneel naar vooruitstrevend en een platform werden voor maatschappelijke ontwikkelingen als vrouwenemancipatie, de introductie van de anticonceptiepil en de legalisering van abortus.
Je beste vriendin € 24,99 (De Arbeiderspers).

MT50 horizontale lijn bruin Beeld
MT50 M50 Lezen kijken en luisteren Beeld

3x Sinterklaas

Over het Sinterklaas ABC

In dit leuke, compacte boekje (past in de schoen!) staan alle aan Sinterklaas verwante zaken per chocoladeletter op rijm, zoals de A van aankomst en P van pepernoot.
Sinterklaas ABC door Mariska Hammerstein & Juliette de Wit € 9,99 (Ploegsma).

Over wie Sinterklaas écht was

Zijn de kleinkinderen al wat ouder en (net) van hun geloof gevallen? In dit boek, dat een extra dimensie geeft aan het kinderfeest, wordt verteld wie Sinterklaas écht was.
Sinterklaas voor grote kinderen door Chariva € 14,99 (Kluitman).

Over Sinterklaasliedjes van nu

Sinterklaasliedjes aangepast aan de huidige tijd, mét Spotify-­playlist om zo elk lied uit volle borst mee te kunnen zingen.
Sinterklaasje kom maar binnen door Paul Passchier & Tedo Keizer € 10,99 (Ploegsma).

MT50 horizontale lijn bruin Beeld
MT50 M50 Lezen kijken en luisteren Beeld

Album

Zusjes met de blues

De Amerikaanse zussen Rebecca en Megan Lovell zijn geboren en getogen in het zuidelijke Georgia. Dat druipt van hun met blues doordrenkte rootsmuziek af. Ze timmeren gestaag aan de weg met hun band Larkin Poe en treden ook geregeld in Nederland op. Ze hebben nog geen echte hits gehad, maar ontvingen vorig jaar wél hun eerste Grammy-nominatie voor het album Venom & Faith. Wie weet lukt het met hun gloednieuwe, zesde album Blood harmony om er binnenkort eentje te verzilveren.
Blood harmony, nu verkrijgbaar.

Serie

Hartsvriendinnen

Op Netflix verschijnt deze week het slotseizoen van de ijzersterke, zwart-komische dramaserie Dead to me. Christina Applegate speelt de weduwe Jen. Haar man is doodgereden, de dader vluchtte. In het eerste seizoen ontmoette ze bij een rouwgroep Judy (Linda Cardellini) die een groot geheim heeft. De twee worden hartsvriendinnen. In de slotaflevering van vorig seizoen kregen Jen en Judy een auto-ongeluk, maar in het ziekenhuis zal blijken dat hun gevoel voor humor nog helemaal intact is. Tip: kijk eerst de vorige twee seizoenen.
Dead to me, seizoen 3, nu op Netflix.

MT50 horizontale lijn bruin Beeld
MT50 M50 Lezen kijken en luisteren Beeld

3x Nieuw in de bioscoop

 1. Uitgeblust popidool
  De tragikomische Richie Bravo (Michael Thomas) was ooit best een succesvolle popster. Tegenwoordig treedt hij, extravagant uitgedost, alleen nog op voor gepensioneerden in louche hotels in Rimini. Tegen betaling heeft hij seks met zijn fans, hij drinkt en heeft een gokverslaving. Als op een dag zijn achttienjarige dochter zijn leven in wandelt, verandert zijn leefstijl.
  Rimini, nu in de bioscoop.
 2. Eindelijk bemind
  Oscarwinnares Tilda Swinton speelt samen met Idris Elba in dit epische, romantische fantasieverhaal. Zij is een Britse geleerde die in Istanbul met een antiek, magisch flesje een geest oproept (Elba). Ze mag drie wensen doen. Ze twijfelt. Totdat de geest in de fles met zijn verhalen een diep verlangen opwekt: haar wens om te worden bemind.
  Three thousand years of longing, nu in de bioscoop.
 3. Standvastig type
  Je zou schrijfster Philippa Langley uit dit waargebeurde verhaal best een koppige Britse kunnen noemen. Zij (gespeeld door Sally Haw­kins) krijgt een visioen dat de restanten van de controversiële koning Richard III zich zouden bevinden onder een parkeerplaats in Leicester. Ze bijt zich vast in het onderzoek en stuit op veel onbegrip in haar omgeving.
  The lost king, nu in de bioscoop.
Heleen Spanjaard en Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden