MT51 LKL Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

MT51 LKL Beeld

Net verschenen

Is het daar echt zo perfect?

Thriller | In November neemt Thomas Olde Heuvelt ons mee naar een werkelijk perfecte straat: Bird Street in Washington. Daar zijn de huizen prachtig, de auto’s duur en de mensen die er wonen succesvol en dolgelukkig. Alleen in de maand november, in ‘Bird Street’-termen: Zwarte Winter, is er louter ongeluk. Om het tij te kunnen keren, brengen de bewoners elk jaar een wel heel groot offer…
€ 22,99 (Boekerij).

Kerstverhaal van Herman Finkers

Humor | Om de kerstdagen vrolijk door te komen schreef Herman Finkers het hilarische Kraomschudd’n in Mariaparochie, waarin de geboorte van Jezus zich heeft verplaatst naar – waar anders – Twente. Daar wordt de Heiland geboren, als zoon van timmerman Spieker Jozef en zijn vrouw Maria. Vervolgens komt er een keur aan bijzondere gasten langs op kraambezoek, het traditionele ‘kroamschudd’n’ dus.
€ 18,99 (Thomas Rap).

De roadtrip van een profeet

Roman | Bestsellerauteur Jonas Jonasson (van De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween) maakt ook van zijn nieuwste boek De profeet en de idioot een originele, grappige roman met een diepere boodschap. Hierin heeft zelfverklaard astrofysicus Petra berekend dat onze atmosfeer gaat instorten. samen met een chef-kok en een op geld beluste 75-jarige weduwe onderneemt ze een turbulente roadtrip om de aarde te redden.
€ 24,99 (Signatuur).

MT51M51 horizontale lijn roze Beeld
MT51 LKL Beeld

3x Kalender

 1. Over dat gevoel van: ‘weet je nog?’
  Ook dit jaar is er weer zo’n heerlijk nostalgische Gouden jaren scheurkalender met feiten en verhalen over ‘vroeger,’ waarin sokken nog werden gestopt en de kolenboer langskwam.
  Gouden jaren scheurkalender door Annegreet van Bergen € 15,99 (AtlasContact).
 2. Over elke dag positief beginnen
  De wereld is er niet leuker op geworden en daarom is het wel zo fijn om in 2023 elke dag te beginnen met een positieve quote.
  365 dagen positief € 9,99 (Lantaarn Publishers).
 3. Over levensenergie en natuur
  Hekserij heeft niets met zwarte magie te maken, maar alles met leven volgens het ritme van de natuur. Met deze kalender leer je hoe je je levensenergie optimaal houdt.
  Heksenwijsheid kalender door Joyce van Nispen € 15 (Uitgeverij Snor).
MT51M51 horizontale lijn roze Beeld
MT51 LKL Beeld

Radio

Spellen voor gevorderden

Van 1990 tot en met 2016 was het vaste prik: elke jaar werd in december op de Nederlandse en Belgische tv Het Groot Dictee der Nederlandse Taal uitgezonden. In deze wedstrijd was het altijd de vraag: wie spellen beter, de Nederlanders of de Vlamingen? De vraag kan nog steeds worden gesteld, alleen wordt de wedstrijd enkel op de radio uitgezonden. Presentator is Frits Spits. Het Groot Dictee der Nederlandse Taal vindt plaats in zijn vaste zaterdagprogramma De Taalstaat.
De Taalstaat, 26 november om 11.00 uur op NPO Radio 1.

Serie

Welkom thuis?!

In de vierdelige Britse psychologische thriller belandt Fi Lawson (gespeeld door Tuppence Middleton, bekend van Downton Abbey) in een nachtmerrie. Bij thuiskomst zijn haar man Bram (Martin Compston) en hun kinderen verdwenen. Bovendien treft ze een vreemde familie aan die klaar is om er in te trekken. Blijkbaar is het huis zonder Fi’s medeweten verkocht. De paniek slaat haar om het hart, terwijl ze grip probeert te krijgen op de situatie.
Our house, vanaf 25 november op NPO 2 en NPO Plus.

MT51M51 horizontale lijn roze Beeld
MT51 LKL Beeld

3x Nieuw in de bioscoop

 1. #MeToo
  FILM | She said is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van New York Times-journalisten Megan Twohey (Carey Mulligan) en Jodi Kantor (Zoe Kazan). Dankzij hun speurwerk lukte het om filmpro­ducent Harvey Weinstein te ontmaskeren als vrouwenmisbruiker. Hun journalistieke onderzoek bracht de #MeToo-beweging in een stroomversnelling en is bekroond met de prestigieuze Pulitzerprijs.
  She said, nu in de bioscoop.
 2. Lief portret van een moeder
  DOCU | Actrice Charlotte Gainsbourg maakt haar regiedebuut met dit liefdevolle portret van haar moeder, de legendarische Jane Birkin. De intieme gesprekken in deze documentaire gaan onder meer over ouder worden, sterven, slapeloosheid en hun verschillende herinneringen aan Charlottes vader, zanger Serge Gainsbourg.
  Jane by Charlotte, nu in de bioscoop.
 3. Rebels buitenbeentje
  FILM | Emily Brontë geldt als een van de beroemdste en meest provocerende schrijfsters uit de geschiedenis. Dit Britse kostuumdrama is geïnspireerd op haar mysterieuze leven. Het laat zien dat Emily (gespeeld door Emma Mackey) haar tijd ver vooruit was.
  Emily, nu in de bioscoop.
Heleen Spanjaard en Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden