null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Moeite met opstaan? 5 apps om fijner wakker te worden

In de winter is vroeg opstaan geen pretje. Het is koud en donker en je bed is warm en fijn. Kun je wel wat hulp gebruiken om fris en fruitig je bed uit te komen? Probeer deze vijf apps dan eens.

Die vervelende standaard wekker van je smartphone is vanaf nu verleden tijd.

Goedemorgen – wekker

Deze slimme app houdt je natuurlijke slaapritme bij waardoor hij precies weet wat de meest ideale tijd is om op te staan, of je genoeg slaap krijgt en wat de kwaliteit van je slaap was. Als je zelf een wektijd instelt, kun je een programma gebruiken dat je dertig minuten vóór deze tijd al langzaam begint te wekken met zachte, natuurlijke geluiden. Zo komt de uiteindelijke wekker minder rauw op je dak vallen.

Goedemorgen – wekker (iOS, €5,49)

Wekker Alarmy – Sleep Breaker

Deze app is een stuk minder subtiel en vriendelijk, maar wel effectief. Je moét namelijk je bed uit om de wekker uit te krijgen. Zo moet je een foto van de badkamer, keuken of voordeur maken om je telefoon stil te krijgen. Je kunt zelf kiezen naar welke ruimte je moet gaan (en niet valsspelen en je slaapkamer kiezen). Je kunt het ook iets minder heftig maken en ervoor kiezen om een rekensom op te lossen om je wekker uit te krijgen.

Wekker Alarmy (iOS en Android, gratis)

Sunrise – soothing alarm clock

Deze app zorgt ervoor dat je rustig wakker wordt voordat de zon opgaat. Misschien niet zo handig als je in de winter op tijd op je werk wilt zijn, maar wel fijn om ook in het weekend je ritme te bewaren.

Sunrise (iOS, gratis)

Sleep cycle

Sleep cycle doet in principe hetzelfde als de Goedemorgen-app, maar bij deze app is een deel van de functies gratis. Voor het andere deel moet je een premium abonnement nemen. Deze app houdt je slaapkwaliteit bij, het aantal uur dat je hebt geslapen én je kunt kiezen voor een wekker die je langzaam wekt tijdens je laatste momenten van lichte slaap.

Sleep cycle (iOS en Android, gratis)

Yoga wake up

In plaats van in je bed wakker worden met social media kun je ook wakker worden met yoga-oefeningen die je in bed kunt doen. Deze app zit vol yoga- en meditatieoefeningen waarbij je begeleid wordt door een expert.

Yoga wake up (iOS en Android, gratis)

Beeld | iStock

null Beeld

Je kunt het nog serieuzer aanpakken en gebruik maken van de Wake Up Light: een wekker die je langzaam wekt met natuurlijk licht. Zo word je rustiger en frisser wakker. Bestel de Wake Up Light nu met 45 procent korting in de Margriet Shop.

Quirine BrouwerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden