Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Welke spijkerbroek past bij jouw figuur?

spijkerbroek-vrouw.jpg

Of je nu groot of klein, dik of dun bent: voor iedereen bestaat er een perfecte spijkerbroek. Toch is de zoektocht soms best een lastige klus. Margriet maakt het je makkelijker met onderstaande handige tips!

Lange benen

Mensen met lange benen hebben het geluk dat ze veel verschillende soorten kleding kunnen dragen. Alles lijkt hun goed te staan. Toch zorgen hele lange benen af en toe voor problemen. Een goede jeans is dan moeilijk te vinden. Om je benen het mooist tot hun recht te laten komen, kun je het best kiezen voor een recht model. Extra aandacht op je benen leggen? Ga dan voor een jeans met wijd uitlopende pijpen.

Korte benen

Korte mensen hebben vaak de ellende dat ze broeken moeten inkorten. Het beste model voor een figuur met korte benen is een donkere broek met rechte pijpen en hakken eronder. Op deze manier lijk je meteen een stuk langer.

Smalle heupen

Dames met smalle heupen hebben vaak ook een platte buik en vaak weinig vrouwelijke rondingen. Heb je zo’n figuur? Kies dan voor een hoge broek met een riem. Dit geeft net wat meer accent op je heupen. Een jeans met een strak of laag kruis is voor jou niet weggelegd.

Brede heupen

Als je brede heupen hebt, is een broek met een lage taille  geschikt. Ook grote achterzakken doen het goed. Deze camoufleren je heupen een beetje. Zorg voor een broek met stretch materiaal, dit rekt lekker mee.

Stevige benen

Heb je flinke bovenbenen? Kies voor een model met een licht uitlopende pijp of een model met lichte slijtplekken op de bovenbenen. Hierdoor lijken je benen slanker. Kies vooral niet voor aparte prints, modellen en kleuren.

Buikje

Heb je een buikje, dan is een highwaistjeans (met hogere tailleband) geschikt. Er bestaat tegenwoordig ook een buikcorrigerende jeans. Kies ook hierbij voor een hoger model, want: bandjes horen niet over de randjes!

Platte billen

Platte billen kun je groter en ronder laten lijken door te kiezen voor een broek met details achterop. Bijvoorbeeld grote steekzakken, zakken met klepjes of andere versiersels.

Ronde billen

Wil je je ronde billen iets kleiner laten lijken? Koop een jeans met zo min mogelijk frutsels op de achterkant. De zakken moeten niet te groot zijn en recht op de jeans genaaid zijn.

Extra tips!

Heb je het idee dat je de juiste jeans hebt gevonden? Werk de volgende checklist dan nog even af:

• Een lage jeans moet niet te strak zitten. Dit kan namelijk voor een zogenaamd bouwvakkerdecolleté zorgen en ook nog eens voor rolletjes over de broek heen.
• Zorg ervoor dat de broek niet trekt bij het kruis. Kun je ermee zitten zonder dat de rits opengaat? Dan zit de broek in ieder geval niet te strak in dit gebied.
• Maak een aantal dagelijkse bewegingen: lopen, bukken, springen en zitten. Controleer daarna of de broek netjes op zijn plaats blijft zitten.
• Koop niet de maat die je het liefst zou willen hebben, maar kies voor een maat die je het best past.
• Kijk ook naar de wassing van de spijkerbroek. Flatteert die je figuur?
• En zijn de pijpen van de spijkerbroek geschikt voor de schoenen die je erbij wilt dragen?

Lees ook

Tips om je spijkerbroek zo lang mogelijk mooi te houden
Dit spijkerbroekmodel is momenteel populairder dan de skinny jeans

Zie ook:

Wat is dat kleine zakje in je spijkerbroek precies voor?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant