Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Zó vind je de bril die perfect bij jou past

eyewish.jpg

 – In samenwerking met Eye Wish –

Een nieuwe bril aanschaffen kan erg lastig zijn. Welke kleur past eigenlijk bij je? Welke vorm laat jouw gezicht stralen en versterkt je uitstraling? Welk type gezicht heb jij eigenlijk? Waar moet je beginnen? Handig: bij Eye Wish shop je een bril met een eigen stylist! Zij kan jou precies vertellen welke bril het beste bij je past.

Stijladvies

De stylist van Eye Wish neemt uitgebreid de tijd om je persoonlijk te adviseren. Leuk en inspirerend. En vooral erg handig: aan het einde van het gratis stijladvies vind je altijd de juiste bril.

Stylist Iris: ‘Een bril op het rek vertelt maar het halve verhaal. Pas op het gezicht blijkt wat hij voor iemand kan doen. Persoonlijkheid, kleur van de huid, stijl en gezichtsvorm bepalen samen welke bril goed zal staan. Als stylist zie ik dit meteen.’

Ontdek jouw gezichtsvorm

Het bepalen van gezichtsvormen is geen exacte wetenschap. Het is best lastig om het zelf te doen. Samen met de stylist ga je op zoek naar je gezichtsvorm en ontdek je welk montuur daar het beste bij past. Zo benadruk je de sterke punten van je gezicht.  Hier vind je alvast een aantal tips om de juiste keuze in brillen te maken.

Jij hebt een rond gezicht:

eyewishrond NIEUW

Rechte en hoekige brilmonturen zijn zeer geschikt voor ronde gezichten. Deze brilvormen benadrukken de wat brede bovenkant van het gezicht en verleggen de aandacht van de ronde wangen en kin. Een ovale bril is ook zeer geschikt: deze brengt je gezicht in balans. Tip: vermijd grote en ronde brillen.

Je hebt een ovaal gezicht:

ovaal-groot NIEUW1

Je hebt geluk! Deze gezichtsvorm is van zichzelf al mooi in balans en daarom staan vrijwel alle brillen goed. Wil je jouw gezicht minder lang laten lijken, kies dan voor een montuur dat even breed is als het breedste deel van het gezicht. Je versterkt je gezichtscontouren met rechthoekige monturen. Wees niet bang om een aantal gedurfde monturen uit te proberen, want deze brillen staan je waarschijnlijk juist erg mooi.

Je hebt een vierkant gezicht:

vierkant-groot NIEUW

Je creëert eenvoudig een zachtere uitstraling en accentueert de jukbeenderen door voor een ronde of ovale bril te kiezen. Deze vormen ‘breken’ de harde lijnen van de vierkante gezichtsvorm. Hoekige en vierkante monturen en brillen met een zware onderrand zijn minder geschikt voor jou en kunnen je uitstraling wat onvriendelijk maken.

Je hebt een hartvormig gezicht:

gv-hartvormig
Met ronde monturen, zoals de aviator, kun jij de gezichtscontouren eenvoudig verzachten. Wil je wat balans brengen in je gezicht? Kies dan voor brede en hoekige brillen. Vermijd hoge monturen, omdat je de nadruk het beste kunt leggen op het onderste gedeelte van je gezicht. Brillen met opvallende details zijn eveneens minder geschikt, omdat een hartvormig gezicht van zichzelf al erg sprekend is.

Je hebt een rechthoekig gezicht:

gv-rechthoek NIEUW

Bij deze gezichtsvorm past een grote bril, omdat deze zorgt voor balans en een optische verkorting van het gezicht. Door de rechte vormen in het gezicht staan brillen met ronde lijnen het best. Denk bijvoorbeeld aan grote pilotenbrillen of cat-eye monturen. Tip: vermijd kleine en hoekige brillen!

Kleurtype

De stylist kijkt ook naar het natuurlijke kleurtype van de  ogen, huid en haar.  En analyseert welke kleuren en materialen in het monteur je het meest laten stralen. Dit zie je door middel van kleurwaaiers of shawls die voor het gezicht worden gehouden. Ben je een koud of en warmer type? Het kan verschil maken! Maak een afspraak met de stylist om te kijken welk bril bij jou past.

stylist

kleurwaaiers2

Welke bril kies jij deze zomer?

 

Ook interessant