Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Zo lijk je langer zonder hakken!

lang.jpg

Wil je graag wat langer lijken zonder dat je op hoge hakken moet lopen? Met deze makkelijke trucs sta je op elk feestje in het middelpunt van de belangstelling!

Hoge taille

Je ziet er meteen al langer uit als je je onderlichaam verlengt. Dit doe je eenvoudig met een kokerrok of broek met een hoge taille. Vermijd broeken met een laag kruis of een lage taille, zoals een heupbroek. Hierdoor lijken je benen korter. Draag ook geen wijde broeken, maar kies voor een strakke broek.

Korte jassen

Een jas die deels over je benen valt, laat je kleiner lijken. Kies daarom voor een korte jas (of een kort topje of shirt) voor een optisch langer effect.

Verticale lijnen

Verticale lijnen laten je langer lijken dan je in werkelijkheid bent. Horizontale lijnen hebben meestal het tegenovergestelde effect, die maken je lichaam optisch breder en maken je eerder kleiner dan je bent.

Draag één kleur

Effen kleuren werken beter dan veel strepen of drukke prints. Door alles wat je aan hebt in één kleur te dragen, creëer je een verticale lijn, waardoor je er langer uitziet.

V-hals

Kies liever niet voor een wijd shirt of overhemd, in een strak T-shirt of een strakke top lijk je langer. Het liefst met een V-hals, want die verticale lijn heeft ook weer een verlengend effect. Vermijd brede kragen, hierdoor lijk je juist kleiner.

Kort kapsel

Hoe meer nek je toont, hoe langer je lijkt. Gooi daarom je lange lokken omhoog of knip je haar kort.

Lange kettingen

Ook met accessoires kun je optisch meer lengte creëren. Kies daarom voor lange kettingen waardoor je weer een verticale – en dus lange – lijn creëert. Ook  met sjaaltjes die naar beneden hangen bereik je dit effect.

Smalle riempjes

Een smalle riem benadrukt je figuur en werkt flatterend. Een brede riem benadrukt je figuur ook, maar deelt je lichaam in tweeën. Dat zorgt er juist voor dat je kleiner lijkt.

Meer figuurtips vind je hier.

Ook interessant