Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Zo houd je je jeans mooi!

spijkerbroek-mooi-houden.jpg

Heb je eindelijk die superfijne jeans gevonden, dan wil je natuurlijk wel dat-ie nog járen meegaat. Helaas is wassen voor je jeans eigenlijk funest. Door de wasmachine gaat je mooie wassing eruit en wasverzachter kan er zelfs voor zorgen dat de rek uit je jeans gaat.

Met deze tips blijft jouw spijkerbroek in topconditie!

Donkere jeans

Heb je een donkere jeans gekocht? Zet deze dan eerst een nachtje in een emmer met azijn of zout. Dit zorgt ervoor dat je kleur langer behouden blijft. Was je jeans altijd binnenstebuiten en met andere donkere kledingstukken op een zo laag mogelijke temperatuur.

Spijkerbroek wassen

De wasmachine is niet je beste vriend als je je spijkerbroek mooi wilt houden. Door je spijkerbroek te wassen gaat de kwaliteit van je jeans enorm achteruit. Je wassing slijt en de kleur wordt minder.

Er zijn mensen die vinden dat je een spijkerbroek niet eens hóéft te wassen. Zoals de CEO van Levi’s ooit vertelde. Hij adviseert om je spijkerbroek een nachtje in de vriezer te leggen als je deze ‘schoon’ wilt maken. Op deze manier worden bacteriën gedood door de kou. Leg je broek bijvoorbeeld ’s avonds in de vriezer en hang ’m de volgende ochtend uit in de badkamer. Zo wordt je broek weer droog en soepel. Bij Levi’s doen ze dat al jaren zo!

Wij kunnen ons voorstellen dat je zo nu en dan toch je spijkerbroek wilt wassen. Met deze tips houd je je jeans langer mooi!

  1. Haal zakken leeg en sluit knoopjes en ritsen. Draai je spijkerbroek binnenstebuiten. Zo voorkom je de meeste slijtage in de wasmachine.
  2. Lees het etiket! Normaal kun je een jeans prima op dertig graden wassen, maar het kán per jeans verschillen.
  3. Sommige wasmachines hebben een speciaal jeansprogramma, gebruik anders het fijnwasprogramma.
  4. Zorg dat de trommel niet te vol zit. Hoe voller de machine, hoe groter de kans op slijtageplekken op de kreukels. Het best is om jeans losjes in de wasmachine te laten ronddraaien.
  5. Kijk nog eens goed op het etiket om te ontdekken of je spijkerbroek tegen wasmiddelen kan. Soms wordt een wassing, materiaal of vorm aangetast door het gebruik van wasmiddel.

Drogen

Doe je spijkerbroeken nooit in de droger. De droger kan het elastan in je broek aantasten, waardoor je jeans niet mooi meer aansluit. Bovendien kan je broek krimpen door de hitte van de droger. Het liefst hang je je spijkerbroek te drogen aan de tailleband of aan de pijpen, dat voorkomt een vouw ter hoogte van je bovenbeen.

Ben je nog op zoek naar je ideale jeans? Hier lees je welke jeans er bij jouw figuur past.

 

Ook interessant