Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Met deze tips gaat je kleding véél langer mee

kleding-beschadigd-met-deze-tips-gaan-je-items-langer-mee.jpg

Die ene rode jurk, dat fijne vestje of de perfecte spijkerbroek: iedereen heeft wel een favoriet kledingstuk. Met wat huis-tuin-en-keukenmiddelen kun je de levensduur ervan flink verlengen. Vanaf nu hoeft een stroeve rits of een vlek in elk geval geen reden meer te zijn om je kleding weg te gooien.

Dat scheelt in je portemonnee, en is nog duurzaam ook.

Rits

Als de rits van je jas niet meer soepel open en dicht gaat, kan dat je ervan weerhouden om ‘m uit de kast te trekken. Zie het echter niet als een reden om ‘m weg te gooien, want met een stuk zeep kun je dit probleem eenvoudig verhelpen. Wrijf met de zeep over de rits en je zult merken dat hij weer soepel open en dicht gaat. Geen zeep in huis? Met een kaars lukt deze truc ook.

Vorm uit je beha

Heb je een beha die je graag draagt en die je geregeld in de wasmachine gooit? Na verloop van tijd kunnen de cups hun ronde vorm verliezen. Dit kun je zo lang mogelijk uitstellen door je beha’s met de cups in elkaar in de kast te leggen (mocht je dat niet al doen). Ziet er niet alleen netter uit, maar het komt dus ook de levensduur ten goede. Win-win!

Vlek in je suède schoen

Je moest onverwacht de regen trotseren of liep per ongeluk tegen een stoeprand aan: een vlek in je suède schoenen heb je sneller te pakken dan je zou willen. Het lijkt onmogelijk om deze te verwijderen, maar een nagelvijl is je redder in nood. Beweeg er zachtjes mee over de vlek en voilà: als nieuw.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Kledinghoes

Heb je een blazer of jurk die je alleen bij speciale gelegenheden draagt? Het is verstandig om deze in een kledinghoes te steken voordat je ‘m in de kast hangt. Plastic kledinghoezen kunnen er echter voor zorgen dat er schimmel ontstaat. Een kussensloop is een goed alternatief om je kleding te beschermen.

Broeken ophangen

Als jij je broeken opvouwt, ben je niet de enige. Maar of het ook de beste manier van opbergen is, is een tweede. Broeken kun je beter ophangen; dit voorkomt vouwen en kreukels die je er vervolgens uit moet strijken. En hoe minder vaak je je kleding strijkt, hoe langer het meegaat. De hitte van het strijkijzer kan namelijk de stof aantasten, wat ervoor zorgt dat je kleding sneller slijt.

Bron | Good Housekeeping
Beeld | iStock

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Ook interessant