Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Welke tas past bij jouw figuur?

welke-tas-past-bij-jouw-figuur.png

Tassen zijn net mensen. Je hebt ze in alle soorten en maten. Dat komt mooi uit, want voor elke vrouw bestaat er precies de goede tas. En dan kijken we niet naar de kleur, hoeveelheid vakken of inhoud, maar naar wat een tas kan betekenen voor je figuur. Welke tas past bij welk vrouwtype? Een handig overzicht per vrouwenfiguur.

Een tas kan ervoor zorgen dat je slanker, voller, korter of langer lijkt. Een van de gouden regels is om te kiezen voor een tas die het tegenovergestelde is van je figuur. Ben je slank, dan staat een ronde tas perfect. Ben je zelf juist voller en ronder, ga dan voor een tas met rechte hoeken.

Peerfiguur

Heb je een peerfiguur, dan is de onderkant van je lichaam breder dan de bovenkant. Je hebt een platte buik en een slanke taille, smalle schouders en brede heupen. Je borsten zijn in verhouding klein en je bovenbenen, billen en dijen vol.

Een tas die mooi rond je taille valt, bijvoorbeeld een schoudertas, is perfect bij een peerfiguur. Daarmee leg je de aandacht op je sterkste punt: je mooie smalle taille.

Appelfiguur

Ben je een appel, dan zit het volume vooral rond je bovenlichaam. Je hebt grote borsten, brede schouders en weinig taille. Als je aankomt, is dat meestal rond je buik. Daarentegen heb je slanke benen en smalle heupen.

Je slanke benen zijn absoluut je sterkste punt. Met een goed gekozen heuptas of handtas zorg je dat iedereen die als eerste ziet. Let erop dat je een tas kiest die goed bij je lengte past. Ben je niet al te lang, dan kun je een grote tas beter vermijden. Pas ook op met een band die over je bovenlichaam kruist. Dat doet je bovenlichaam (en dus ook je borsten) zwaarder lijken.

Zandloperfiguur

Jij hebt een echt filmsterrenfiguur waar veel vrouwen jaloers op zijn. Het volume is mooi verdeeld over je hele lichaam, je hebt een duidelijke taille en de verhouding tussen de omvang van je heupen en schouders is perfect.

Met een zandloperfiguur kun je bijna elke tas hebben. Het is maar net waar je het accent op wilt leggen. Draag bijvoorbeeld een schoudertas om je slanke taille te benadrukken. Of kies voor een rugzak of een mooie clutch als je wilt dat niets de aandacht afleidt van je vrouwelijke vormen.

Recht figuur

Heb je een recht figuur, dan zijn de boven- en onderkant precies met elkaar in verhouding. Je bent slank en atletisch gebouwd, hebt geen zichtbare taille en praktisch geen ronde vormen. Ook zijn je schouders en heupen over het algemeen smal.

Bij een recht figuur wil je misschien wel wat meer volume creëren. Dit doe je door te kiezen voor een tas met ronde, niet al te strakke vormen die ook een beetje opvalt. De grootte van de tas hangt af van hoe lang je bent. Het moet mooi in verhouding blijven, net als je figuur.

Ook interessant