Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Welke laarzen passen bij jouw figuur?

laarzen-vrouw.jpg

Laarzen zijn een warme musthave voor je herfst- en wintergarderobe. Maar welk model past het best bij jouw benen en figuur? Met deze eenvoudige tips haal je de perfecte boots in huis!

Korte benen

Kies bij voorkeur voor een hoge laars met hoge hak, want hoe hoger de hak, hoe langer je benen lijken. Op sleehakken of plateauzolen loop je het makkelijkst. Laarzen met een spitsere neus staan jou ook beter dan vierkante of brede neuzen. Halflange laarzen doen je benen korter en dikker lijken. Wil je enkellaarsjes? Kies dan voor modellen met een lager uitgesneden voorkant.

TIP: draag een panty, legging of skinny jeans in dezelfde kleur als je laarzen. Zo lijken je benen langer.

Dikke kuiten

Voor onze oer-Hollandse benen zijn er gelukkig steeds meer laarzen met een wijdere schacht te vinden. Kies voor een hoger model, dus een laars die tot net onder de knie komt. Laarzen die eindigen op de plek waar je kuit het dikst is, leggen juist de nadruk op dat gedeelte. Vermijd laarzen met horizontale riempjes of andere versiersels, daardoor lijken je benen ook dikker. Hakken zijn altijd flatterend voor je kuiten, maar kies voor een hak die niet te dun is, want die accentueert de dikte van je kuiten. Dus hoge, brede hakken in plaats van stilletto’s. In enkellaarsjes met een lager uitgesneden voorkant lijken je benen langer en dunner.

Brede enkels

Kies voor een recht model, dus een laars die niet veel smaller wordt bij de enkels. Laarzen die afzakken, van wat slapper materiaal, zitten jou ook goed. Wil je hoge hakken, kies dan een hak die niet te dun is. Korte enkellaarsjes kun je het best vermijden, omdat ze eindigen bij de enkels. Kies in dat geval liever voor een iets hoger model.

Lange en dunne benen

Eigenlijk kun jij bijna alles hebben. Kies voor een elegant model dat slank om de enkels valt. Vermijd een te wijde schacht, dan lijken je benen ieler.  Omdat je gezegend bent met lange stelten, kun je kiezen voor kleurige modellen of details die de aandacht naar de laarzen trekken. Een legging of panty in een andere kleur is dan ook geen probleem. Idee: draag je broek ín je laarzen.

Foto | iStock

Lees ook eens

Bekijk ook:

Beauty by Carmen: Welke kwast gebruik je waar?

 Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant