Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Wat voor kleurtype ben jij?

wat-voor-kleurtype-ben-jij.png

Ben je een lente-, zomer-, herfst-, of wintertype? En welke kleuren passen dan het beste bij jou en welke moet je juist vermijden? Ondek welk kleurtype je bent en ga nog meer stralen met de juiste kleuren! 

Er zijn vier types als het gaat om kleuren. Deze zijn alle vier gerelateerd aan de seizoenen en de kleuren die hier bij horen. Heb je bijvoorbeeld een lichte huid en donkerblond haar? Dan ben je een lentetype en kun je het beste voor turkoois of warme roze tinten in je kleding kiezen. Wat zijn de voordelen van de juiste kleuren kiezen? De kleur van je gezicht wordt helderder, de kleur van je ogen wordt benadrukt en je huid wordt egaler van kleur. Zeker doen dus!

Voor elk seizoenstype is er een passend kleuradvies. Welk kleurtype ben jij?

Lentetype

Huidskleur: lichte, perzikachtige huid
Haarkleur: donkerblond of bruin
Kleur ogen: Grijs, blauw, bruin of grijsgroen

Jouw kleuren zijn de warme kleuren met een heldere ondertoon. Dit zijn kleuren als marine, zachtblauw, lavendelblauw, turkoois, olijfgroen, aubergine, caramelbruin, tomatenrood, ivoor, vanillegeel, zalm en warme roze tinten. Pasteltinten en gouden sieraden staan je mooi, maar vermijd helderwit.

Zomertype

Huidskleur: lichte en rozige huid
Haarkleur: asblond haar
Kleur ogen: grijs, blauw of groen

Koele tinten staan het mooiste bij je lichte huid. Babyblauw, koningsblauw, licht- en donkergrijze tinten, bordeaux, paars, violet en fuchsia; deze kleuren laten je schitteren. Zilveren sieraden staan je het best en vermijd gele en oranje kleuren of felle contrasten.

Herfsttype

Huidskleur: goudgeel tot diepbruin, vaak met sproeten
Haarkleur: donkerblond of -bruin
Kleur ogen: bruin of groen

De kleuren die jou erg goed staan zijn de warme oranjetinten terracotta, roestkleur, perzik en bruintinten. Maar je kunt de kleuren marineblauw, aubergine, mosterdgeel, vanillegeel en lavendelblauw ook heel goed hebben. Gouden sieraden staan je goed en ook als herfsttype kun je helwit beter vermijden; draag liever crémewit.

Wintertype

Huidskleur: porselein of olijfkleurig
Haarkleur: asblond tot donkerbruin of zwart
Kleur ogen: blauw, groen, grijze of zwartbruin

Net als het zomertype staan koele kleuren jou ook het beste. Jouw kleuren? Wit, licht- tot donkergrijs, zwart, hardrood, fuchsia, knalgeel en koningsblauw. Vermijd het liefst pasteltinten en oranje.

Ook interessant