Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Welke bikini of badpak past bij je figuur?

vrouw-badmode.jpg

Voor elke lichaamsvorm is er geschikte badkleding verkrijgbaar. Maar hoe vind je nou dé bikini of hét badpak dat bij je figuur past? De experts van Livera geven tips wat je beter wel en niet kunt dragen. We lichten een paar figuurtypes uit.

Peerfiguur

Bij vrouwen met een peerfiguur is de onderkant van het lichaam breder dan de bovenkant. Ze hebben een platte buik en een slanke taille, smalle schouders en brede heupen. De borsten zijn in verhouding klein en de bovenbenen, billen en dijen vol.

Probeer de aandacht van de heupen af te leiden en leg de nadruk op het bovenlichaam. Een bandeautop kan ervoor zorgen dat je lichaam meer in verhouding lijkt. Bij brede heupen kun je het best kiezen voor een broekje dat laag zit, zodat de heupen minder opvallen. Met een bijpassende pareo, blouse of jurkje bedek je het gedeelte van het lichaam waarop je geen aandacht wilt vestigen.

 

 Appelfiguur

Bij vrouwen met een appelfiguur zit het volume vooral rond het bovenlichaam. Ze hebben grote borsten, brede schouders, geen taille en komen het meest aan rondom de buik. Slanke benen en smalle heupen zijn ook kenmerken van een appelfiguur.

Als je een appelfiguur hebt, kun je het best een iets grotere maat kiezen. Een iets hoger, eventueel verstevigend, broekje of badpak kan je buikje verhullen. Wil je een slankmakend model, kijk dan naar een badpak dat licht corrigerend is en voldoende ondersteuning biedt voor de borsten. Geen badpak? Denk ook eens aan een tankini! Verticale of diagonale strepen kleden af. Hetzelfde geldt voor een grafische print.

 

 

Zandloperfiguur

De zandloper is het geliefdste figuurtype. Dit komt doordat het volume bij vrouwen met dit figuur is verspreid over het hele lichaam, er is een duidelijke taille en de heupen zijn in verhouding met de schouders.

Kies liever niet voor een strapless bikini. Hierdoor wordt het accent op de schouders gelegd, waardoor ze breder lijken. Om de heupen te verhullen, kun je het best kiezen voor een tailleslip. Een haltertop geeft steun en een sexy decolleté. Let er dan wel op dat je de juiste maat kiest. Wanneer je een te kleine maat kiest, vallen de vetrolletjes op de bovenarmen op. Een bikini of badpak met een bijpassende pareo, blouse of jurkje is echt iets voor een zandloper. Hierdoor verdoezel je het gedeelte van het lichaam waarop je niet de aandacht wilt vestigen.

 

 

Recht figuur

Bij vrouwen met een recht figuurtype zijn de boven- en onderkant van het lichaam gelijk aan elkaar. De bouw is slank en atletisch, er is geen taille zichtbaar en er is weinig sprake van ronde vormen. Ook zijn de schouders en de heupen over het algemeen smal.

Liever geen bikini? Kies dan voor een badpak of tankini met een mooie uitsnede aan de voorzijde of achterkant. Kleine borsten die best wat groter mogen lijken? Een voorgevormde of push-upbikini doet wonderen. Ook ruches, printjes en horizontale strepen vergroten optisch. Met een printje of ruches in je bikini lijkt de top of broek groter, hierdoor creëer je meer taille. Draag geen effen bandeautop bij kleine borsten, want dan lijken ze juist

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

BewarenBewaren

Ook interessant