Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Welk figuurtype heb je? Zo meet je jezelf goed op!

opmeten.png

 

Bij de verschillende figuurtypes horen verschillende manieren van kleden om het beste in je figuur naar boven te halen. Maar dan moet je natuurlijk wel weten welk figuurtype je hebt. Dat kun je zelf gemakkelijk bepalen, je hoeft je alleen even op te meten. In deze video vertelt Aileen Out hoe je dat doet en hoe je je eigen figuurtype bepaalt.

Elk figuurtype heeft zijn plus- en minpunten. Daarom is het handig te weten hoe je je pluspunten accentueert en hoe je eventuele minpunten verbergt. Hoe herken je je figuurtype? Hier alles nog even kort op een rijtje, plus kledingtips per figuurtype! Dit en meer staat allemaal in Aileens boek.

Zandloperfiguur 

Kenmerkend voor dit figuur is dat de heupen en borsten over het algemeen even breed zijn. De taille is smaller en hierdoor ontstaat de vorm van een zandloper.

Kledingtip: een T-shirt met een boothals staat mooi bij vrouwen met een zandloperfiguur. Zo’n hals benadrukt de breedte rond je schouders waardoor je taille nog smaller lijkt. Een perfecte keuze als je graag je rondingen wilt accentueren. 

Recht figuur 

Bij dames met een recht figuur zijn de heupen en borsten vaak ook even breed, alleen is de taille smaller dan bij het zandloperfiguur. Als de omvang van je borsten, heupen en taille slechts een paar centimeters verschillen, heb je een recht figuur.

Kledingtip: met een recht figuur kun je het best een pantalon kopen die wat ruimer valt bij de heupen. Denk hierbij aan een model met bijvoorbeeld een paar extra plooien aan de voorkant. Op die manier creëer je optisch bredere heupen zonder dat de vorm van je benen niet meer is te zien. 

Appelfiguur 

Bij een appelfiguur is vooral de buik het breedste deel van het lichaam. Zowel aan de zijkant als aan de voorkant is dit het deel dat duidelijk aanwezig is.

Kledingtip: wil je graag de volle buik verdoezelen? Draag dan een grove, opvallende ketting. Grote kans dat mensen vergeten dat jij een grote buik hebt. Want een mooie ketting valt vaak meer op dan een rond lichaamsdeel

Peerfiguur 

Qua vorm lijkt het peerfiguur op de zandloper, alleen zijn de schouders smaller. Hierdoor lijken de heupen in verhouding een stuk breder dan de bovenkant van het lichaam. Vooral wanneer de taille smal en borsten relatief klein zijn.

Kledingtip: de boleroblazer staat mooi bij vrouwen met een peerfiguur. Deze biedt de mogelijkheid om de schouders te verbreden en hierdoor in balans te brengen met de heupen. 

Vaasfiguur 

Het vaas figuur type kun je herkennen aan de brede schouders. Deze zijn in vergelijking met de heupen en taille relatief groot en vallen daarom op. Als je kijkt naar de vorm van het lichaam, zul je zien dat die lijkt op de vorm van een vaas. De meeste vazen zijn breed aan de bovenkant en smaller aan de onderkant.

Kledingtip: het vaasfiguur verdaagt A-lijn-rokken goed. Je hebt brede schouders en als je deze graag in balans wilt brengen met de rest van je lichaam, dan is een wijde rok perfect. Hoe wijder de rok, hoe smaller je schouders lijken.  

Wil je nog meer kledingtips? Kijk dan op margriet.nl/figuurtips

Mode-expert Aileen Out is bekend van haar blog prettybusiness.nl, waarop ze schrijft over zakelijke mode voor mannen en vrouwen. Strakke rondingen is een modehandboek voor de wat vollere vrouw die er graag representatief uit wilt zien.

Ook interessant