Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Wat is warmer in de winter: een broek of een panty? Zó zit het

panty-warmer.jpg

Nu het officieel winter is, kan de temperatuur flink dalen. Gelukkig houden een winterjas, sjaal en handschoenen je warm. Maar hoe zit dat met je benen? Is het nu warmer om een (spijker)broek of een panty te dragen? 

Hint: het is waarschijnlijk niet wat je denkt.

Broek of panty: wat is warmer?

Verklaren anderen je voor gek, omdat je in de winter regelmatig een panty draagt? Dan kun je ze voortaan uitleggen waarom: een panty is namelijk een stuk warmer dan een broek. Panty’s worden gemaakt van een synthetische stof, zoals polyamide, en houden daardoor meer warmte vast dan bijvoorbeeld een spijkerbroek. Jeans worden gemaakt van katoen, wat een stuk luchtiger is en daardoor ideaal voor warmere dagen. En hoe zit dat met het dragen van een panty onder een broek? Op ijskoude dagen lijkt dat misschien lekker warm, maar niets is minder waar. Een panty blokkeert namelijk de warmte van je benen. Gevolg? Je spijkerbroek warmt niet op en tijdens het lopen voel je steeds de koude wind.

Lees ook:
6 redenen waarom wandelen in de winter extra goed

Droogt lekker snel

Nog een voordeel van de panty: hij droogt lekker snel. En dat is best fijn in een land waar het (voor je gevoel) elke dag regent. Anders dan een spijkerbroek neemt een panty geen water op, dus is hij razendsnel droog. Nog beter is het om een nylon panty aan te schaffen, want die stof is waterafstotend.

Bron | RTL Nieuws, Libelle
Beeld | Getty Images

Ook interessant