Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Wat is de stijl van Betty Schuurman?

betty-schuurman.png

In vrolijke, soepelvallende outfits krijgt actrice Betty Schuurman (53) enorm zin in de lente. Wat is haar stijl? En wat zijn haar favorieten?

Wat is de STIJL van Betty Schuurman


Mode?
“Ik heb altijd van luxe kleding gehouden. Laatst ben ik in de outletstore van Kiki Niesten in Maastricht geweest, nu draag ik een Armani-jurkje uit de uitverkoop in Gent. En in de jaren tachtig droeg ik veel Puk & Hans. Tegenwoordig ben ik erg van de zachte stofjes en mooie kleuren.”

Schoenen?
“Imelda Marcos heeft er meer.”

Favoriete outfit tijdens de Margriet-shoot?
“Het olijfgroene pa met het zachtrose vest, prachtig!” 

Ben je verrast door resultaat?
“De fotoshoot heeft me vooral erg blij gemaakt! We zaten er in een prachtige oude pastorie in Noord-Holland en keken uit over de weilanden. Mooie luchten, mooi licht. Je rook de lente.”

Wat zijn de FAVORIETEN van Betty Schuurman?


Mooiste wandelplek?

“De Drakensbergen in Zuid-Afrika. Die enorme weidsheid en de nuances in het gras daar. Ik wist niet dat er zo veel kleuren groen bestonden.”

Leukste stad?
“Ik houd van zuidelijke steden als Parijs en Venetië. Die combinatie van oude architectuur, schoonheid, skyline en het moderne leven. Ik heb het geluk in veel van zulke steden te hebben gewerkt, zoals Gent en Den Haag. En natuurlijk Maastricht! Als ik daar het station uit loop, richting de Sint Servaas-brug naar het centrum, voel ik al het zuiden. De kleuren, geuren. Ik moet er snel weer eens heen. Natuurlijk ga ik dan ook koffiedrinken in Het Tribunaal.”

Boeken op je nachtkastje
Zuiverheid van Jonathan Franzen. Een dikke pil, waarmee ik even helemaal weg kan uit de realiteit. En Désiree van Annemarie Selinko, een geschiedenisroman uit de boekenkast van mijn moeder, met op de kaft een jonge Marlon Brando.”

M14 Cover V3Lees het complete interview met Betty Schuurman in Margriet 14. Vanaf vrijdag 1 april in de winkel. Of bestel online via Tijdschrift365.nl

Ook interessant