Mode

Wat doe je tegen een kriebeltrui?

vrouw-trui.jpg

Heb je net een heerlijke wollen wintertrui gekocht, kom je erachter dat de trui erg prikt en kriebelt. Voordat je hem bestempelt als miskoop, kunnen deze trucs je wellicht helpen.

In de vriezer

Je maakt de stugge haartjes, die zorgen voor de kriebel op je huid,  zachter door je knitwear iets nat te maken en een nacht in de vriezer te leggen. ’s Ochtends haal je wollen trui uit de vriezer en laat je deze ontdooien. Doe dit heel rustig, anders heb je kans dat de vezels breken. Voila: een zachte trui.

Drogen

Bij het droogproces gaat het vaak mis. Wol is namelijk helemaal niet voor de droger gemaakt. Sterker nog: de droger is dé plek waar die nare kriebelende pluisjes ontstaan. Zorg er dus altijd voor dat je je truien lekker aan de waslijn hangt (of neerlegt om de vorm niet te verliezen). Wil je je kriebeltrui per se in de droger stoppen? Kies dan wel voor het ‘fijne was’-programma en droog een aantal handdoeken mee.

Voorzichtig!

Je kunt de wollen trui eerst even in water met wat wasverzachter leggen. Daarna in een badlaken rollen en handdoekdroog maken. Vervolgens in een plastic zak stoppen en deze minstens 24 uur de diepvriezer in. Daarna goed laten ontdooien en de trui prikt niet meer.

Werken deze trucs bij jou of heb je een ander foefje? Deel het in een reactie!

Lees ook:

Leuke artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant