Mode

Zó vaak kun je je bh het best vervangen

bh-vervangen-margriet.jpg

Hoe meer je ze draagt, hoe sneller ze slijten. Maar hoe lang gaan bh’s gemiddeld mee en hoe merk je dat je ze moet vervangen door nieuwe?

Je bent sneller aan een nieuwe toe dan je misschien denkt. 

Rugband 

Volgens Sharon Webb, hoofd lingerie-inkoop en -design bij het Britse warenhuis Debenhams, weet je dat je toe bent aan een nieuwe bh zodra de rugband (die onder je borsten zit) dusdanig is uitgerekt dat je steeds meer haakjes nodig hebt om ’m goed te sluiten. Eventueel uitgerekte schouderbandjes kun je vaak nog een flink stuk korter maken. Maar als de rugband eenmaal is uitgelubberd, is het einde verhaal. Dan biedt je bh echt onvoldoende steun en zit er maar één ding op: een nieuwe kopen. Ook als de schouderbandjes al op hun strakst zitten en toch blijven afzakken, heeft-ie zijn beste tijd gehad.

Je bh vervangen, wat is het moment?

Na hoeveel tijd dat ongeveer is? Het hangt er natuurlijk vanaf hoe je je bh wast – met op de hand wassen gaat-ie langer mee dan in de wasmachine – en hoe zuinig je er verder mee omspringt. Maar lingerie-genie Sharon adviseert toch: zes maanden om = bh vervangen. Op OK! Online legt ze uit waarom. Ja, je leest het goed: elk halfjaar is het tijd voor een nieuwe. En dan te bedenken dat wij hier op de redactie met exemplaren tot vijf jaar oud rondlopen… Misschien toch maar eens naar de lingeriewinkel om te voelen hoe een goede bh ook alweer hoort te zitten.

Dit zijn nog drie signalen dat je afscheid moet nemen:

Je bh is beschadigd

Als er haakjes vanaf springen, er een beugel uit de stof steekt of de stof slijtplekken begint te vertonen, is dat een teken aan de wand. Hoe dol je ook bent op je bh, het is tijd om afscheid te nemen van je lievelingsexemplaar en op zoek te gaan naar een nieuwe.

De cups zijn (ineens) te krap

Tenzij jij tot de zeldzame geluksvogels behoort die na hun 35ste nog steeds in maatje 38 passen, is de kans groot dat met de jaren ook je borsten (wat) zullen groeien. Vooral na de overgang merken veel vrouwen dat hun gewicht en borsten veranderen. Doe je decolleté een lol, stop met proppen en gun je borsten gewoon een maatje meer, inclusief grotere cup en ruimer vallende bandjes.

Je bh zit niet meer lekker

Een beetje een open deur. Maar als je bh niet meer lekker zit, kun je ’m beter vervangen. Een goede bh voel je niet zitten tijdens het dragen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Marie Claire UK, hln.be, Miss Sylly
Beeld | iStock 

M17


Margriet 17 ligt in de winkels! Een zomers nummer vol liefdesverhalen, verzamelwoede én puzzels om thuis te doen. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant