Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Waarom je beter elke dag andere schoenen kunt dragen (en de leukste voorjaarsmodellen!)

iedere-dag-andere-schoenen-shopping.jpg

Comfortabele gympen, vrouwelijke pumps en stoere laarzen: als vrouw kun je nooit genoeg schoenen in de kast hebben staan. Niet alleen voor de afwisseling van je outfits is het fijn, óók je voeten zullen je dankbaar zijn.

Je hebt vast een paar lievelingsschoenen die je het liefst elke dag draagt. Verstandig is dat niet; als je altijd dezelfde schoenen draagt, worden telkens dezelfde drukpunten van je voeten belast. Daarnaast gebruik je telkens dezelfde spieren, wat kan zorgen voor pijnlijke voeten, ook al heb je dat niet direct door. Waar je ook last van kunt krijgen, zijn afgevlakte voetzolen. Dat kan weer leiden tot blessures op langere termijn.

Langer mee

Niet alleen je voeten hebben er profijt van als je elke dag een ander paar schoenen draagt, óók je favoriete gympen gaan dan langer mee. “De beste manier om de levensduur van je schoenen te verlengen, is om vaak genoeg af te wisselen en schoenspanners te gebruiken,” aldus Jim Kass van schoenenmerk Allen Elmonds tegenover Business Insider.

Drogen

Het afwisselen is nodig om je schoenen de tijd te geven om te drogen. Het klinkt misschien vies, maar je voeten zweten nu eenmaal en dat gaat in je schoenzolen zitten. “Dat is normaal,” zegt Kass, “maar geef je schoenen wel genoeg tijd om te drogen. Anders verliezen ze hun vorm.” En als dat gebeurt, zullen ze geen steun meer bieden voor je voeten én zullen ze gaan ze stinken.

Ben je toe aan een nieuw paar schoenen? Margriet zet een aantal onmisbare voorjaarsmodellen voor je op een rij!

Bron | businessinsider.com, gva.be
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook leuk om te lezen

Deze video mag je niet missen

Met deze eyelinertruc trek je nooit meer een scheve lijn. Beauty-expert Carmen Zomers doet het voor!

Ook interessant