Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

10x voorjaarsjassen om blij van te worden

voorjaarsjassen.png

Het voorjaar mag wat ons betreft wel beginnen, bij het zien van al die mooie voorjaarsjassen. Helemaal hip zijn pastelkleurige exemplaren. Margriet shopte er alvast tien! Winkel je mee? 

Om de juiste jas te kopen, is het handig om te weten welke jas het beste bij jouw figuur past. Hieronder vind je alle figuurtypes, zodat het kiezen een stuk makkelijker wordt.

Welke voorjaarsjas past bij jouw figuur?

Peerfiguur
Bij vrouwen met een peerfiguur is de onderkant van het lichaam vaak breder dan de bovenkant. Ze hebben een platte buik en een slanke taille, smalle schouders en brede heupen. De borsten zijn in verhouding klein en de bovenbenen, billen en dijen vol.

Het beste kledingadvies voor vrouwen met een peerfiguur is balans creëren tussen de brede heupen en de smalle schouders. Leg daarom de focus op het bovenlichaam door een jas te kiezen met schoudervullingen of pofmouwen. Accentueer daarbij je slanke taille, bijvoorbeeld met een trenchcoat.

Appelfiguur
Bij vrouwen met een appelfiguur zit het volume vooral rond het bovenlichaam. Ze hebben grote borsten, brede schouders, geen taille en komen het meest aan rondom de buik. Slanke benen en smalle heupen zijn ook kenmerken van een appelfiguur.

Omdat het volume echt in het midden van je lichaam zit, kun je je lichaam optisch in balans brengen door volume bij de schouders aan te brengen. Hierdoor laat je je buikje minder opvallen. Kies voor een lange jas. Korte jassen, vooral met prints kun je het beste vermijden. Een V-hals laat je langer lijken.

Zandloperfiguur
De zandloper is het meest geliefde figuurtype. Dit komt omdat bij vrouwen met dit figuur alles in balans is. Het gewicht is verspreid over het hele lichaam, er is een duidelijke taille en de heupen zijn in verhouding met de schouders.

In principe kan ‘een zandloper’ alles dragen, maar met een paar tips komt het figuur van een zandloper nóg beter uit. Bijvoorbeeld door het dragen van een trenchcoat waarbij de focus op de taille ligt.

Recht figuur
Bij vrouwen met een recht figuurtype zijn de boven- en onderkant van het lichaam gelijk aan elkaar. De bouw is vaak slank en atletisch, er is geen taille zichtbaar en weinig vrouwelijke vormen. Ook zijn de schouders en de heupen over het algemeen smal.

Bij een recht figuur is het belangrijk om vrouwelijke vormen te creëren. Dat doe je door bijvoorbeeld een getailleerde jas te dragen. Vermijd jassen met een verticale streep, want die benadrukken te veel je rechte figuur. Een trenchcoat met een riem geeft je figuur juist meer vorm.

Ook interessant