Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Volle buste? Zo weet je of je bh goed zit

beha.jpg

Een bh met de juiste pasvorm doet veel goeds voor je figuur en de ondersteuning van grote borsten. Maar zo’n exemplaar vinden, is soms best lastig. Deze lingerie-expert, die zichzelf de bh-goeroe noemt op het gebied van wat vollere vrouwen, heeft een onverwacht trucje waarmee je kunt testen of je bh goed past.

Voor vrouwen met een volle buste kan het lastig zijn om de juiste maat bh te kopen. Jackelien Struik, eigenaresse van lingeriemerk Disismi weet er alles van. Jackelien, zelf in het bezit van een J-cup, weet alles van de perfecte pasvorm, het nut van een goede ondersteuning en waarop je kunt letten voor meer draagcomfort. Ook voor het passen van een nieuwe bh heeft ze handige adviezen.

Appel of peer?

Volgens Jackelien zijn er over het algemeen twee soorten bustes: in de vorm van appels of peren, schrijft ze op haar site. Door de jaren heen verandert het bindweefsel van je borsten en daardoor kunnen ze minder stevig worden. Wie een appelbuste heeft, herkent dat aan de ronde, volle vorm. Deze heeft iets minder ondersteuning nodig. Slimme tip: ga voor een model waarbij de bovencup niet snijdt aan de bovenkant. Een peerbuste kan juist wat meer lift gebruiken. Ga in dit geval voor een (vorm) beha die een goede ondersteuning biedt.

Zo weet je op die nieuwe bh jou goed past

De pasvorm checken (en weten of het exemplaar jou goed past) begint bij het correct aandoen van de bh. Jackelien tipt om daar extra tijd en aandacht aan te besteden en er in de paskamer de tijd voor te nemen. Haar handige trucje daarbij:

Schudden helpt!

Als je in het bezit bent van een volle buste is het verstandig om even naar voren te hangen en je borsten als het ware in de cup te ‘schudden’. Daarmee valt je borst beter de in cup en zit de bh daarna beter op zijn plek.

En dit zijn meer tips en tricks waarop je volgens deze expert kunt letten bij het passen:

  • De cupnaad moet over de buste lopen.
  • Middenvoor van de bh moet ook echt in het midden zitten.
  • De beugel mag niet striemen, snijden of prikken, ook niet onder je armen. Dan is de maat te klein. Twijfel? Ga even zitten op het krukje in de paskamer. Prikt je beugel dan? NIET kopen.
  • Bollen je borsten erg op? En zie je als het ware een hobbel ontstaan in je decolleté? Dan kun je beter voor een grotere cup gaan. Zo’n hobbel zul je meestal blijven zien, ook met kleding aan.
  • Verstel de bandjes zodat deze niet te strak zitten (en het gevoel geven dat ze ‘snijden’) en niet te los (dat merk je omdat je buste te veel gaat hangen en/of bewegen als je loopt). Heb je de juiste maat bh gekocht? Door het dragen en wassen kunnen de schouderbandjes uitrekken. Trek de bandjes dan weer wat strakker aan.
  • Koop je beha altijd op het ruimste haakje. Omdat je ‘m daarna nog kunt verstellen, gaat je beha langer mee!

Bij Disismi vind je een aantal funky, vrolijke en stijlvolle collecties. Kijk op www.disismi.nl voor verkoopadressen of shop er direct online. Cupmaat D tm K, omvang 70 tm 110. Wil je Jackelien een keer ontmoeten en persoonlijk VIP-advies, kijk dan op de website voor de DisismiDagen.

Lees ook

Mooie foto’s: Prinses Beatrix en haar 8 kleinkinderen!
Snurker in huis? Zet deze plant op het nachtkastje!
Zien: dit was de mooiste outfit van Máxima in 2017
Dit is de vieste plek op het toilet (en het is niet de wc-bril!)

Bekijk ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant