Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Vijf tips voor wie graag sjaaltjes draagt

meisje-sjaal.png

Een sjaal kan je outfit net dat beetje extra geven. Dan is het handig te weten hoe je een sjaal goed combineert met de rest van je kleding. Welk sjaaltje staat bijvoorbeeld mooi bij je postuur, en hoe maak je er een blikvanger van? Vijf handige tips!

Tip 1: kies de juiste kleur bij je gezicht

De kleur van de sjaal kan heel bepalend zijn voor je uitstraling, hoe je overkomt. De kleuren die je goed staan, komen vaak overeen met de kleurkenmerken van je haar, je ogen en het pigment in je huid. Een handige truc om erachter te komen met welke sjaal je nog mooier voor de dag komt: leg een sjaal over je schouders en onder je kin. Kijk goed in de spiegel wat er gebeurt. Maakt het je bleek, vergroot het de eventuele kringen onder je ogen óf geeft het je net dat beetje extra?

Tip 2: draag dezelfde kleuren

Een sjaal past mooi bij de rest van je outfit als je kiest voor een exemplaar met een kleur die ook voorkomt in je kleding. Heb je een grijze rok aan? Kies dan voor een sjaal in een grijstint. Hetzelfde geldt voor accessoires: het is mooi als je tas, schoenen, sieraden en sjaal qua kleur op elkaar afstemt. Maak een keuze voor bepaalde accessoires. Regel is: hoe rustiger je het houdt, (vaak) hoe mooier.

Tip 3: wat past bij je postuur?

Houd bij de keuze voor een sjaal rekening met je postuur. Als je wat kleiner van stuk bent: vermijd dan grote, vollere sjaals. Ben je langer of voller, dan kun je deze juist wél dragen.

Ben je wat zwaarder? Draag dan liever geen sjaals met fijne motieven of patronen. Een grovere print staat dan vaak mooier. Heb je een vollere boezem, creëer dan niet te veel volume waardoor je groter lijkt. Kies liever voor een soepelvallende stof. Lees meer over wat een sjaal voor je figuur doet.

 

Tip 4: gebruik een sjaal als blikvanger

Als je een opvallende sjaal hebt, denk hierbij aan prints of veel kleuren, gebruik deze dan als blikvanger. Zorg dat je de rest van de outfit rustig houdt, door bijvoorbeeld voor donkerblauw te kiezen. Een simpel colbertje, in blauw, grijs of zwart, oogt áf in combinatie een bijzondere sjaal.

Tip 5: draag een sjaaltje ‘met lucht’

Drapeer een sjaal losjes om je heen en niet te strak om je nek. Dat kan ervoor zorgen dat je ‘gesloten’ overkomt, dus draag ‘m lekker los!

Meer lezen?

Je eigen sjaal breien om je armen
Klaar voor de herfst met de poncho

Ook interessant