Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Met déze tips vind je een trui die past bij je figuur

met-deze-tips-vind-jij-een-trui-die-past-bij-jouw-figuur.jpg

Een dikke trui is heerlijk warm, heel zacht en zit ideaal. Helemaal nu de temperatuur de komende dagen weer flink zal dalen. Maar soms doet een trui allesbehalve wonderen voor je figuur. Hoe kies je een trui die past bij je figuur?

Met déze tips kies je een trui die niet alleen super comfortabel is, maar je ook op je allermooist laat zijn.

De juiste stof

Truien kun je in allerlei mogelijke stoffen shoppen. De regel die geldt is: hoe fijner de stof, hoe meer je lichaam geaccentueerd wordt. Welk figuur je ook hebt, er is altijd een trui te vinden die goed past en je er mooi uit laat zien. Bij Fashionchick weten ze er wel raad mee:

1. Het peerfiguur

Vrouwen die een peerfiguur hebben, hebben het volume vooral rond hun heupen, billen en bovenbenen zitten. Ze hebben een slanke taille en hun schouders zijn smaller dan hun heupen. Om je figuur meer in balans te brengen, kun je je schouders optisch iets verbreden en je taille benadrukken waarbij een trui je kan helpen. Kies voor een hoog gesloten exemplaar met een ronde hals of col of een trui met een boothals. Een oversized trui wordt niet aangeraden, omdat dit niet veel goeds doet voor je taille. Draag je graag een lange trui, zorg er dan voor dat de trui net iets boven je heupen eindigt.

2. De zandloper

De zandloper staat bijna alles: prints of felle kleuren? Het kan allemaal! Toch is het belangrijk dat je bij het uitkiezen van een trui ervoor zorgt dat deze je taille blijft accentueren. Hierdoor zorg je voor je vrouwelijke rondingen.

Lees ook:
Welke soort kontzakken passen het best bij jouw figuur?

3. Het appelfiguur

Bij een appelfiguur heb je waarschijnlijk mooie slanke benen en ben je wat voller rond je buik en borsten. Het kan wat lastig zijn om een trui te vinden die perfect bij jouw figuur past, omdat een trui van zichzelf al veel volume heeft. De gebreide truien kun je daarom beter laten liggen omdat je dan misschien groter lijkt dan dat je eigenlijk bent. En dat is zonde. Tenzij het een gebreid vest is dat je open kunt dragen. Een trui van fijne stof, het liefst met V-hals, staat je waarschijnlijk ook hartstikke goed. Staat er een trui met strepen op je lijstje? Ga dan voor een verticale streep zodat je je lichaam meer in balans brengt.

4. Het rechte figuur

Wollige en pompeuze truien werken goed voor het rechte figuur omdat je daar meer body van krijgt. Ga daarom juist niet voor strakke truien, maar kies voor oversized truien. Die passen perfect bij jouw figuur!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Fashionchick.nl
Beeld | iStock

Ook interessant