Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Staat de hoed jou goed?

staat-de-hoed-jou-goed.jpg

Geen Prinsjesdag zonder hoeden. Maar ook na deze dag blijft de hoed in beeld, want dit najaar maakt-ie onze outfit helemaal compleet. Welke hoed past je het best en hoe draag je hem?

Lange leve de hoed

Nog niet zo lang geleden werden hoeden vooral gedragen tijdens speciale gelegenheden, begrafenissen en bruiloften bijvoorbeeld. Tegenwoordig is de hoed een gangbare accessoire die de outfit net dat beetje extra geeft.

Wist je dat…
Volgens de etiquette een heer zijn hoed binnen altijd af moet zetten, maar een dame de hare altijd overal mag ophouden?

Welke hoed past bij jou?

Zo veel keuze aan hoeden! Flaphoeden, bolhoeden, strohoeden, fedorahoeden, baretten… Maar welke hoed past het best bij jou? Om dit te bepalen, kijk je naar je gezichtsvorm.

Hartvormig of ovaal gezicht
Goed nieuws, alle hoeden staan je goed. Je kunt dus lekker kiezen welke hoed je het leukst vindt. Heb je een hartvormig gezicht en wil je graag een flaphoed? Kijk goed in de spiegel of die in balans is met je kin. Vaak lijkt je kin optisch kleiner door een grote hoed. Vermijd bij een ovaal gezicht een smal hoog hoedje, omdat dat je gezicht langer laat lijken.

Vierkant gezicht
Als je een vierkant gezicht hebt, kun je je gezicht ronder laten lijken met een ronde hoed. Of kies voor een mooie asymmetrische flaphoed als contrast. Ook hoeden met een deukje bovenop, zoals de fedorahoed, is een goede keuze.

Rond gezicht
Heb je een rond gezicht, en wil je die meer hoekig maken, kies dan voor een hoed met een korte rand. Ook kun je prima een klein bolhoedje dragen, het liefst met een rand. Een flaphoed is daarentegen geen goede keuze.

Hoe draag je de hoed?

Er gelden geen regels voor de manier waarop je de hoed draagt. Belangrijk is dat je je er goed bij voelt en dat-ie goed matcht met je andere kledingstukken. Draag de hoed voor een casual outfit met een lang vest, enkellaarsjes en een jeans. Wil je op chic? Draag dan een hoed in combinatie met een trenchcoat, blouse, pantalon en een paar mooie hoge hakken.

Hoedenparade

Doe hieronder alvast inspiratie op voor de hoeden die op dit moment verkrijgbaar zijn in diverse webshops.

Draag jij ook af en toe een hoed?

Ook interessant