Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Vergeet strings, de ‘oma-onderbroek’ van Bridget Jones maakt z’n comeback

oma-onderbroek-bridget-jones-hoge-taille.jpg

Laten we eerlijk zijn: strings zijn mooi, maar soms letterlijk a pain in the ass. Goed nieuws wat dat betreft, want de Bridget Jones-onderbroek maakt z’n comeback.

De stereotype oma-slip, maar dan in een nieuw, sexy jasje gestoken.

Bridget Jones-onderbroek

Voor wie Bridget Jones’s Diary wellicht nog nooit gezien heeft: in de film uit 2001 trekt Bridget (gespeeld door Renée Zellwegger) een ietwat oncharmante maar flatterende slip aan onder een jurkje voor een feestje. Niet wetende dat ze die avond in bed belandt met de knappe Daniel (Hugh Grant). Die weet de granny pants gelukkig wel te waarderen. Twintig jaar nadat Bridget de oma-slip zo op de kaart zette, maakt de onderbroek nu z’n comeback, zo schrijft onder meer The Guardian.

via GIPHY

Comfortabele én sexy ‘oma-onderbroek’

Anno 2021 is de klassieke hoge slip weer helemaal terug – en echt niet alleen voor zwangere of pas bevallen en ‘bejaarde’ vrouwen. Volgens Lyst, een soort Google voor kleding en accessoires, is sinds december 46 procent meer gezocht naar comfortabele, high waist onderbroeken. Zo’n corrigerende onderbroek die je billen helemaal bedekt en een hoge taille heeft, kan namelijk ook zéker sexy zijn. Dat bewees Zeeman eind vorig jaar nog. De winkelketen liet de populaire Mady-onderbroek in een nieuw jasje steken, met dit als resultaat:

Invloed van coronacrisis

Volgens lingerie-ontwerpster Ophelia Debisschop heeft de opmars van de oma-onderbroek zeker met de coronacrisis te maken. “Beugelloze beha’s, slips in zachte materialen… (…) Door het vele thuiswerken moet een outfit vooral comfortabel zijn”, vertelt ze aan Het laatste nieuws.

Lees ook:
De gebreide bh is dé nieuwe modetrend deze coronacrisis

Beter dan strings?

Ben en blijf jij toch echt team string? Dan is het wel goed om te weten dat je met een string dragen iets meer kans hebt op een blaasontsteking of vaginale infecties. Wissel het eens af met zo’n hoge slip, of in elk geval een onderbroek die over je billen heen valt, om je vulva wat rust te geven. Het liefst ook van katoen, dat is het meest ademend.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | The Guardian, Het laatste nieuws, Lyst
Beeld | Getty

Ook interessant