Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Mooie lingerie voor vrouwen met protheses

vrouw-kort-haar.jpg

Als je borsten ongelijk zijn, kan het een hele uitdaging zijn om mooie lingerie te vinden. Soms komt het voor dat iemand van nature ongelijke borsten heeft, maar vaak is een ongelijkheid het resultaat van een operatie aan één of beide borsten. Als je aan de ene kant een cup A hebt, en de andere borst is een cup C, dan kan lingerie waarin een prothese past, uitkomst bieden.

Margriet belde met Esther Teensma van Body Care Nelly Teensma. Zij zijn al meer dan tien jaar specialist op het gebied van protheselingerie. “Wij krijgen hier voornamelijk vrouwen die geopereerd zijn. Vaak is na een reconstructie een ongelijkheid ontstaan. Deze ongelijkheid kan heel goed worden opgeheven door middel van een prothese. Met de juiste combinatie van prothese en lingerie kunnen wij vrouwen hun zelfvertrouwen weer teruggeven.”

Inmiddels zijn er veel lingeriemerken die een speciale lijn hebben voor protheses. Je moet hierbij denken aan modellen net iets anders gevormd zijn dan de standaard lingerie. Er zijn bijvoorbeeld hoesjes in aangebracht waarin je de prothese kunt plaatsen. Daarnaast zijn de banden aan de zijkant iets hoger om eventuele littekens niet te irriteren. Een stevige, goed zittende bh is belangrijk om de ‘hanging’ van de borsten gelijk te krijgen.

Modische protheselingerie

De protheselingerie is allang niet meer de ouderwetse huidkleurige bh met brede banden. Ook in protheses is een uitgebreid assortiment beschikbaar, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Er zijn verschillende merken, vormen en maten zodat er voor iedereen wel iets geschiktst te vinden is. De siliconen waar protheses van gemaakt zijn, zijn vrij zwaar. Ze worden tegenwoordig gecombineerd met lichter materiaal, zodat het niet te zwaar wordt. Ook zit er een zachte folie omheen, zodat ze de huid niet irriteren.

Het voordeel van een prothese is dat je deze ook in andere lingerie kunt gebruiken. Of zelfs in je badkleding!

Protheselingerie shoppen:

Tips voor als je naar de winkel gaat

  • Maak een afspraak! Het is fijn om één-op-één-advies te krijgen.
  • Neem iemand mee, bijvoorbeeld je man of goede vriendin. Zij kennen jou en kunnen zien of iets écht bij je past.
  • Neem een strak shirtje of hemdje mee. Zo kun je goed zien of de vorm klopt.

Met passende lingerie krijg je je zelfvertrouwen weer terug!

Lees ook:

Weet jij hoe je het beste je lingerie kunt wassen? Zó was jij je bh!

Automatisch artikelen van margriet.nl ontvangen? Kijk op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant