Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Het korset maakt z’n comeback: zo draag je ‘m anno 2021

korset-comeback.jpg

Als je aan een korset denkt, krijgt je het misschien spontaan benauwd. Maar het kledingstuk maakt volgens modekenners toch echt z’n comeback. Maar hoe kun je zo’n sexy kledingstuk in het dagelijks leven dragen?

Een korset is comfortabeler dan je misschien denkt.

Regencycore

Volgens modekenners is er momenteel sprake van ‘regencycore‘: een mix van moderne mode met stijlinvloeden uit het Britse regency-tijdperk. Dat liep officieel van 1811 tot 1820: precies de tijd waarin Netflix-hit Bridgerton zich afspeelt. In die tijd liepen (rijke) vrouwen rond in de prachtigste (bal)jurken, met lange handschoenen aan, parels om en tiara’s op. En wie een beetje wespentaille wilde, hees zichzelf ook nog eens in een korset. Vooral dat laatste mode-item maakt nu z’n comeback.

Korset maakt comeback

Bridgerton heeft niet alleen invloed op ons interieur, maar ook op onze kledingkast. Dat blijkt ook uit statistieken van de zoekmachine Lyst: een soort Google, maar dan voor mode. Sinds Bridgerton op Netflix verscheen, is er maar liefst 123 procent meer naar korsetten gezocht op Lyst dan voorheen. Ook de interesse in haarbanden met parels en veren steeg, met 49 procent. Bovendien hebben enkele grote modehuizen korsetten in hun lente- en zomercollectie verwerkt, zoals Dior, Versace en Burberry.

Zo kun je een korset anno 2021 dragen

Maar een korset is echt niet alleen voor de elite. Sterker nog: het kledingstuk hoeft niet eens superchic of -sexy te zijn. En bovendien hoef je er niet per se maatje 34 voor te hebben. Draag een korset of body in jouw maat over een blouse, onder een oversized blazer en boven een jeans. Je kunt ook voor een half korset gaan, als dat jouw figuur meer flatteert. Laat je inspireren door onderstaande foto’s. Zo staat het kledingstuk anno 2021 zo sexy én stoer als je zelf wilt:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | BBC, Het Laatste Nieuws, Vogue, Byrdie
Beeld | Getty

Ook interessant