Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Een kast vol zwart of rood? Dit zegt de kleur van je kleding over jou

dit-zegt-de-kleur-van-je-kleding-over-je-persoonlijkheid.jpg

Wanneer je een kijkje in je kledingkast neemt, zal er vast een kleur zijn waarvan je nét iets meer kledingstukken hebt dan van alle andere andere kleuren. Misschien omdat je vindt dat deze kleur je goed staat, of misschien heb je onbewust deze collectie gecreëerd. Wat de reden ook is, de kleur van jouw kleding kan wel wat over jouw persoonlijkheid zeggen.

Zo draagt paarse kleding bijvoorbeeld spiritualiteit uit.

De kleur van je kleding vs. je persoonlijkheid

Benieuwd naar de andere kleuren? Lees gauw verder.

Wit

Wit is een basiskleur die met alles te combineren valt, maar bovenal is deze kleur netjes. Dit draag je dan ook zeker uit met witte kleding. Jij bent georganiseerd, sympathiek en kan directheid waarderen. Daarbij kun je op sommigen wel een tikkeltje naïef overkomen.

Zwart

Een van de meest elegante kleuren is toch echt wel zwart. Wanneer je dit draagt, straal je kracht uit en hecht je waarde aan er stylish uitzien. Je bent niet de beste in keuzes maken en met verandering omgaan en je kunt soms wat afstandelijk overkomen.

Grijs

Wat deze kleur kleding over je persoonlijkheid zegt? Vooral dat je er niet zo van houdt om in de spotlight te staan. Je vermijdt ruzies het liefste en blijft in conflicten neutraal zodat je geen mensen pijn hoeft te doen.

Rood

Niet voor niets is rood de kleur van de liefde; geen andere kleur draagt zo veel passie uit als rood dat doet. Met deze kleur val je op en dat wil je ook, je besteedt namelijk veel aandacht aan je uiterlijk. Je bent flirterig en wanneer je een discussie met iemand hebt kunnen ze het maar beter gelijk opgeven. Jij bent niet op je mondje gevallen.

Lees ook:
Waarom het voor Amerikaanse politica’s zo belangrijk is om witte kleding te dragen

Roze

Hardroze staat voor zelfverzekerdheid en vrouwelijkheid. Pas op dat je niet te bazig overkomt, niet iedereen kan dit waarderen. Draag je vaak lichtroze? Je kunt je goed inleven in anderen en bent een goede trooster.

Blauw

Is blauw jouw favo kleur? Dan ben je een intelligente, geboren leider. Met deze kleur straal je positiviteit en betrouwbaarheid uit. Je hoeft niet per se in de spotlight te staan, maar staat altijd open om anderen te helpen.

Lees ook:
Déze kleuren kleding staan het mooist bij grijs haar

Paars

Wanneer je vaak paars draagt ben je creatief en origineel. Jij houdt ervan om nieuwe dingen te proberen en diepe spirituele gesprekken te houden. Ook ben je erg oplossingsgericht.

Groen

Draag je liefst kleding in de kleur groen, dan zegt dat ook wat over je persoonlijkheid. Met deze frisse kleur straal jij positiviteit uit. Je bent altijd op zoek naar vernieuwing en houdt ervan om creatief bezig te zijn. Jouw familie is alles voor je en met jouw rustige uitstraling trek je veel nieuwe vrienden aan.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.     

Bron| Cosmopolitan
Beeld | Getty Images

ME1

Margriet Extra: Fit & Slank ligt nu in de winkel! Met in deze special: een compleet fitplan voor een frisse start, 38 slanke recepten, persoonlijke verhalen, work-outs voor binnenblijvers en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant