Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Geen zin in kleding passen? Met deze 4 tips ben je zó klaar

kleding-passen.jpg

Kleding passen: voor de één ontzettend leuk, voor de ander verschrikkelijk. Al die volle winkels, de airco die het niet doet en laten we het onflatteuze licht in de pashokjes niet vergeten. Met deze handige tips pas jij voortaan kleding zonder pashokje.

Kleding passen is nog nooit zo snel gegaan dankzij deze vier tips.

1. Een spijkerbroek passen

We kunnen wel zeggen dat een spijkerbroek passen een echte topsport is. Vaak moet je springen en trekken voordat ‘ie eenmaal over je heupen is. En dan blijk je ook nog eens de verkeerde maat gepakt te hebben… Gelukkig is de oplossing heel makkelijk.

Pak de spijkerbroek vast alsof je hem aan gaat trekken, maar doe hierbij de broekknoop en rits dicht. Zo groot is je spijkerbroek namelijk als je hem aan hebt. Vervolgens houd je de bovenkant van de broek vast – dus waar de riemlussen en knoop zitten – en sla je hem om je nek heen. Wanneer de beide flappen van de broek elkaar raken, kun je ervan uitgaan dat de broek jou past. Nooit meer gewurm in een snikheet pashokje.

2. De knokkeltest

Wie weleens een grote miskoop heeft begaan, weet dat de passpiegel soms keihard tegen je kan liegen. De stof van dat ene mooie jurkje liet toch iets te weinig aan de verbeelding over en nu ligt de jurk te verstoffen in je kledingkast. Enorm zonde, maar makkelijk te voorkomen.

Hoe je het doet: maak een vuist met je knokkels omhoog – waarmee je normaal gesproken de maanden mee telt – en ga onder de stof van een jurk, shirt of broek. Wanneer alle knokkels te zien zijn, zal de stof ook alle vetrollen, rimpels en puntjes laten zien. En dat willen we natuurlijk niet aan.

3. Kom op tijd naar de winkels

In een overvolle winkel kleding passen is geen pretje. De lange rijen voor de pashokjes en de mensen die treuzelen, zorgen ervoor dat je liever rechtsomkeer naar buiten maakt. Voorkom dit door tussen de spitsuren naar de winkel te gaan. De beste tijden voor een opgeruimde en rustige winkel zijn tussen 10.00 uur en 12.00 uur of na 16.00 uur. Ook kun je vragen wanneer de winkel het assortiment weer aanvult, dit wordt namelijk altijd gedaan op de momenten dat het rustig is.

4. Trek makkelijke kleding aan

Wanneer je met een bepaald doel op pad bent, is het raadzaam om kleding aan te trekken dat makkelijk zit en al bij de outfit hoort. Wanneer je toch snel een shirtje wilt proberen bij een spiegel in de winkel, kun je hem over je outfit aanschieten. Doordat je de rest van de outfit al draagt, weet je meteen of het shirtje met die ene broek je niet ouder maakt, of dat je beter even verder kunt kijken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Libelle, Viva
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Ook interessant