Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Déze jurk van koningin Máxima is verkozen tot de mooiste van 2019

koningin-maxima-margriet.jpg

Koningin Máxima verschijnt in de prachtigste jurken. Maar één jurk, stak er in 2019 met kop en schouders bovenuit. Máxima droeg de japon tijdens haar staatsbezoek in India.

De jurk van koningin Máxima

Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima houdt ieder jaar een poll onder haar lezers. Welke jurk, die Máxima afgelopen jaar gedragen heeft, vinden zij het mooist? De japon die onze koningin droeg tijdens het staatsbanket in het Indiase New Delhi afgelopen oktober, is als winnaar uit de bus gekomen voor 2019. Gemaakt door Jan Taminiau, een van Máxima’s favoriete ontwerpers.

Koningin Máxima jurk India 2019 Margriet

Verhaal achter de jurk

De zachtroze jurk, bezaaid met borduursels, is niet alleen een plaatje: er zit ook een verhaal achter. De jurk heeft veel weg van een sari, een typisch Indiaans kledingstuk voor vrouwen. Het roze verwijst naar de Indiase stad Jaipur, ook wel ‘de roze stad’ genoemd vanwege de roze gebouwen. Volgens Josine heeft Máxima in Jaipur zelf eens een sari gekocht, dertien jaar geleden. En precies die sari zou dan weer verwerkt zijn in de jurk. Dat idee maakt ‘m nóg mooier, niet?

Koningin Máxima India Margriet

Koningin Máxima Margriet

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Modekoningin Máxima
Beeld | Getty

Ook interessant