Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Deze jeanstrend gaat de wereld over, maar niet iedereen is ervan gecharmeerd

jeanstrend.jpg

Op het gebied van mode volgen de trends elkaar in razend tempo op. De ene trend slaat meteen aan, de andere is dermate vreemd dat-ie – na een hoop verbaasde blikken – al gauw overwaait. En dan is er nog de tussenweg: een look die alleen door een klein select clubje wordt gewaardeerd.

Deze nieuwste trend is er een die voor velen in de tweede categorie zal vallen. Misschien maakt-ie ook nog kans bij categorie drie. Maar een grote rage? Dat zien wij het niet snel worden. Al weet je het natuurlijk nooit.

Opmerkelijke jeans

Bij deze nieuwe look gaat het trouwens niet om een jurk of blazer van een heel exclusieve stof. Nee, het gaat gewoon om jeans. Hoewel gewoon? Ksenia Schnaider, een ontwerpster uit Oekraïne, heeft een wel heel opmerkelijke spijkerbroek op de markt gebracht.

Asymmetrisch model

Schnaider heeft een broek ontworpen die geschikt is voor iedereen die ’s ochtends twijfelend voor de kast staat. De spijkerbroek heeft namelijk zowel een wijd uitlopende als een smalle pijp. Het gaat dus om een asymmetrisch model, waar de meningen over verdeeld zijn. ‘Dit is het domste ontwerp dat ik ooit heb gezien heb’ en: ‘Waarom?!’ zijn twee van de reacties op Instagram. Anderen – toegegeven:  dat is wel een flinke minderheid – hebben juist alleen lovende woorden over voor de jeanstrend. ‘Wat een goed idee!’

Aandachttrekker

Wat de ontwerpster er zelf over te zeggen heeft? “Sommigen vinden de broek geweldig, anderen vragen me of het een soort grap is,” vertelt ze lachend aan het Britse tijdschrift Dazed. ‘Ik heb meerdere keren te horen gekregen dat het idee té extreem was en dat de jeans bij niemand in de smaak zou vallen. Daarom heb ik een paar seizoenen gewacht met de lancering. Maar uiteindelijk heb ik besloten ervoor te gaan. Het is goed dat mensen erover praten. En wie ‘m durft te dragen, trekt zeker de aandacht.’

Bekijk de broek hieronder. Wat vind jij van deze jeanstrend?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ksenia Schnaider (@kseniaschnaider) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ksenia Schnaider (@kseniaschnaider) op

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bronnen | diply.com, hln.be
Beeld | iStock, Instagram

Ook interessant