Mode

Help! Zo zwaar (of licht) mag je schoudertas zijn

zo-zwaar-mag-je-schoudertas-zijn.jpg

Last van een van je schouders? Misschien ligt het aan je tas. Want een typisch ‘vrouwenprobleem’ dat je misschien wel herkent, is die overvolle schoudertas die je dag in dag uit met je meezeult. En wat blijkt? We mogen ‘m helemaal niet zo vol gooien! 

Sleutels, een make-uptasje, telefoon, handschoenen, een flesje water, kauwgom, een extra paar schoenen… We stoppen werkelijk álles in onze schoudertas. Het is gewoon handig om overal op voorbereid te zijn, toch? En ongemerkt wordt die tas (veel) zwaarder dan gepland. Wil jij jezelf (en je schouder) ervoor behoeden dat je je een breuk tilt? Houd je dan aan de richtlijnen van dr. Evelyn Haworth, chiropractor en mede-uitvinder (samen met man Kelly Haworth) van de Tru-Align Body System, Dit systeem geeft aan wat het ideale gewicht van onze handtas zou moeten zijn.

10 procent van je lichaamsgewicht

Een handig geheugensteuntje: draag niet meer dan 10 procent van je eigen lichaamsgewicht. Weeg je ongeveer 70 kilo? Dan mag je schoudertas niet zwaarder zijn dan 7 kilo. Het maakt niet uit of je de tas kruislings of recht langs je lichaam draagt, de belasting is even groot. Wél heeft het zin om zo veel mogelijk te wisselen tussen beide schouders en om voor een breder hengsel te kiezen. Hoe breder, hoe beter. Of wees slim en schaf een exemplaar aan met een hengsel én een handvat. Zo maak je ook gebruik van je handen.

Op je rug ermee

Hang jij geregeld een rugtas om beide schouders? Die kun je wel wat voller stoppen dan een schoudertas. Want als je beide schouders inzet, mag je 20 procent van je lichaamsgewicht tillen. Zorg er wel voor dat een volgeladen rugzak ook vastzit rond je middel. Op die manier verdeel je de belasting over je hele bovenlichaam.

Klein maar fijn

Ben jij fan van kleine tasjes met korte hengsels? Zorg dat je niet meer dan 4,5 kilo in handen hebt. Hetzelfde geldt voor de clutch. Om het leuk te houden, doe je er verstandig aan om dat mooie mini-handtasje met niet meer dan 2,5 kilo te belasten. Je arm en schouder(s) zullen je dankbaar zijn.

Succes met het sjouwen, eh… showen van je schoudertas.

Bronnen | SHE FINDSNSMBL

Artikelen van Margriet.nl gratis in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.

Lees ook

Voor elke gelegenheid dé perfecte tas: 20x de mooiste exemplaren!
‘Frozen shoulder’: wat helpt bij die pijnlijke, vastzittende schouder?
Deze kapsels blijven áltijd in de mode

Bekijk ook

Een doffe leren tas ziet er allesbehalve mooi uit. Met dit stuk fruit maak je ‘m weer als nieuw.

Ook interessant