Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Van een rugzak tot clutch: dit verklapt je handtas over je persoonlijkheid

handtas-persoonlijkheid.jpg

Handtassen zijn er in allerlei soorten en maten. Ga jij het liefst met een shopper de deur uit of ben je altijd met een enveloptasje te vinden? Blijkbaar verklapt je favoriete soort handtas je iets over jouw persoonlijkheid. Benieuwd? We leggen het je uit. 

Extreem praktisch of ontzettend sociaal? Het heeft alles met je handtas te maken.

Dit zegt je handtas over je persoonlijkheid

Van een stoffen tas tot je favoriete rugzak: blijkbaar zegt het soort (hand)tas dat je gebruikt iets over je persoonlijkheid. 

Aktetas

Je kunt het misschien al raden, maar is een aktetas je lievelingstas? Dan verklapt dat over je persoonlijkheid dat je serieus bent, georganiseerd en dat je jouw carrière erg belangrijk vindt. Vrouwen met een aktetas als handtas zijn zelfverzekerd en weten precies wat ze willen in het leven. 

Schoudertas

Draag jij het liefst een schoudertas als handtas, dan vertelt dat over je persoonlijkheid dat je het belangrijk vindt om er goed verzorgd uit te zien. Volgens designer Sugandh G. Agrawal is deze tas vaak ook een statussymbool. Ook dat vind je (stiekem) dus belangrijk.

Clutch

Heb jij graag een clutch bij je? Deze handtas vertelt over je persoonlijkheid dat je sociaal bent. Je maakt makkelijk contact met anderen en hebt waarschijnlijk een grote vriendenkring. Ook houd je wel van een feestje. 

Cross-body tas

Heb je een crossbody tas? Dan ben je praktisch ingesteld. Je hebt weinig in je tas, alleen de dingen die je écht nodig hebt op een dag. Al die andere rommel heb jij liever niet in je tas. En zo sta je eigenlijk ook in het leven.

Lees ook: Tijd voor een schoonmaakbeurt: zó vies is je handtas

Rugzak

Draag jij het liefst een rugzak? Dat betekent dat je actief bent. Je bent graag onderweg en neemt je gezondheid erg serieus. Daarnaast is comfort belangrijk en ben je ook praktisch ingesteld.

Tote bag

Mensen met een tote bag als handtas zijn volgens Agrawal mensen met een duidelijke mening. Je bent dan ook niet bang om die mening te laten horen. Je hebt een duidelijk doel in het leven en weet precies wat je wil en wanneer je dat wil.

Mini-tasje

Heb jij het liefst een mini-tasje bij je, bij voorkeur in een leuk fel kleurtje? Dan betekent het dat je positief in het leven staat. Je bent moeilijk boos te krijgen en bent dol op het gezelschap van anderen. 

Alleen een portemonnee

Als je het liefst zonder handtas de deur uit gaat en alleen je portemonnee meeneemt, dan ben je een echte idealist. Je bent optimistisch en staat positief in het leven. Je laat je niet snel uit het veld slaan en bent makkelijk in de omgang. Enige keerzijde is wel dat je vaak dingen vergeet. Had je toch beter wel die handtas mee kunnen nemen…  

Bron | Reader’s digest
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant