Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Heb jij déze jas uit de jaren negentig nog? Die is nu weer helemaal in

winterjas-trend-modetrend-gewatteerde-jas.jpg

Modetrends van vroeger blijven hun comeback maken. Zo ook wat jassen betreft. Heb jij nog een gewatteerde jas hangen, ofwel een pufferjacket? Anno 2021 kun je die weer naar hartenlust dragen.

De vrij vormeloze jas is namelijk weer helemaal in.

Ode aan de gewatteerde jas

In de winter smeekt je garderobe om een lekker warme jas. Maar het oog wil ook wat. Comfort en stijl gaan helaas niet altijd samen. Daarom zal niet iedereen staan te springen om de pufferjacket-trend. Deze jas maakte in de jaren negentig zijn intrede. En door z’n over het algemeen vrij rechthoekige vorm, is ‘ie nou niet bepaald flatterend voor je figuur. Wil je je figuur juist níet benadrukken, dan is dit wél de jas voor jou; door de dikke vulling van textiel of dons, camoufleer je eventuele bobbels (zoals een buikje) die je liever misschien niet showt. Anders dan bij bijvoorbeeld een trenchcoat, die lichaamsvormen juist accentueert.

Lees ook:
Met déze tips vind je een trui die het best past bij jouw figuur

Keuze is reuze

Wat betreft die combinatie van comfort en stijl: mits je voor de juiste gewatteerde jas kiest, gaat die vlieger wél op. Niet voor niets verschijnen tal van modellen en celebrities in pufferjackets. De keuze is reuze: lang, kort, met capuchon, met openstaande kraag en in alle kleuren van de regenboog. En de jas is echt niet alleen bestemd voor jonge meiden. Wat jou het mooist staat? Laat je inspireren door deze voorbeelden:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | Getty

Margriet 03

Margriet 03 ligt nu in de winkel! Een extra dik nummer in het teken van body positivity, zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Ook lees je een openhartig interview met Tjitske Reidinga, 59x zo houd je je relatie leuk en spannend én een aantal verre familierecepten.Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant