Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Déze bikini van vroeger is weer terug (ken jij ‘m nog?)

gehaakte-bikini.jpg

We zien al langer invloeden van de jaren zeventig in de mode van nu, en de vrolijke hippie-stijl heeft ook zijn weg gevonden naar de bikinitrends. Deze zomer ga je namelijk óveral de gehaakte bikini zien, net als vijftig jaar geleden. Ken jij ‘m nog?

Wij zijn vooral benieuwd hoe zo’n bikini op water reageert.

Trend uit de seventies

De gehaakte bikini werd afgelopen week al bij Kylie Jenner op Instagram gespot, en je weet: als de Jenners/Kardashians het dragen, dan draagt straks iederéén het. Maar nieuw is deze gehaakte trend zeker niet: in de jaren zeventig maakte deze vrolijke zwemkleding voor het eerst hun opwachting. En je weet: alle modetrends komen uiteindelijk een keer terug. Zo ga je deze zomer niet alleen gehaakte bikini’s zien, maar ook veel gehaakte vestjes, hoeden en tassen. Tijd om die haaknaalden weer van zolder te halen, dus.

Lees ook:
Haken suf? Het is toevallig wel héél goed voor je gezondheid

Kun je erin zwemmen?

De eerste vraag die meteen bij ons naar boven kwam: wordt dat niet óntzettend zwaar in het water, zo’n gehaakte bikini? Het antwoord is helaas: ja, gehaakte bikini’s zijn vooral bedoeld om in te zonnen en rond paraderen op het strand, niet om in te zwemmen. Als je met een gehaakte bikini het water in gaat, loop je het risico dat de wol zó zwaar wordt, dat je je broekje verliest! En dat willen we natuurlijk niet hebben. Gelukkig lijkt de trend zó populair, dat grote modeketens bikini’s met de gehaakte look verkopen die wél waterproof zijn. Wel de lusten, maar niet de lasten.

Zelf een bikini haken

Hoef je niet per se in de bikini te zwemmen, maar vind je ‘m gewoon leuk om te dragen? Dan kun je ook proberen om zelf een bikini te haken. In de video hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dat doet.

Bron | schoolofcrochet.com, marieclaire.com
Beeld | Getty Images

Ook interessant